The Whistleblower - Επικίνδυνη σιωπή

Παραγωγή: Καναδάς/Γερμανία - 2010

Διάρκεια: 112 λεπτά.

Είδος: Πολιτικό Θρίλερ   

Σκηνοθεσία: Larysa Kondracki

Πρωταγωνιστούν: Rachel Weisz, Vanessa Redgrave, Benedict Cumberbatch, David Strathairn, Roxana Condurache, Monica Bellucci, Nikolaj Lie Kaas, Anna Anissimova,  David Hewlett, William Hope.

Υπόθεση: 1999: H Κάθι Μπόλκοβατς (η βραβευμένη με Όσκαρ Ρέιτσελ Βάις), αστυνομικός και διαζευγμένη μητέρα, δίνει τον δικό της αγώνα στο Λίνκολν της Νεμπράσκα.  Αγαπά τη δουλειά της, που όμως αναγκάστηκε για 10 χρόνια να αφήσει σε δεύτερη μοίρα προκειμένου να μεγαλώσει την κόρη της. Μικρή πόλη, μικρές και σπάνιες οι πιθανότητες για προαγωγή. Όταν ο πρώην σύζυγός της, που έχει την επιμέλεια του παιδιού τους, μετακομίζει από την πόλη, η Κάθι υπογράφει ένα ετήσιο συμβόλαιο εκατό χιλιάδων δολαρίων  με μία ιδιωτική εταιρεία  που προσλαμβάνει αμερικανούς αστυνομικούς εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, προκειμένου να υπηρετήσουν σε αποστολές των Ηνωμένων Εθνών σε όλο τον κόσμο. Από όλες τις χώρες που συμμετέχουν σε διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές, μόνο οι ΗΠΑ αναθέτουν συμβάσεις σε ιδιωτικές εταιρείες. Όλες οι άλλες χώρες στέλνουν επαγγελματίες στρατιωτικούς. Η Κάθι αναλαμβάνει μία αποστολή στη μεταπολεμική Βοσνία, κάτι που θεωρεί την ευκαιρία της ζωής της.

Ωστόσο εκεί έρχεται αντιμέτωπη με πολλές περιπτώσεις παράνομης διακίνησης θυμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης (trafficking) και σύντομα συνειδητοποιεί ότι οι ειρηνευτικές δυνάμεις, οι εργαζόμενοι του ΟΗΕ και των διεθνών δυνάμεων ασφαλείας όχι μόνο συχνάζουν στους οίκους ανοχής που στηρίζουν την πορνεία και «στεγάζουν» τα θύματα του trafficking, αλλά είναι συνένοχοι στο εμπόριο της πλαστογράφησης εγγράφων, υποβοηθούν την παράνομη μεταφορά γυναικών στη Βοσνία και προειδοποιούν τους ιδιοκτήτες μπαρ για τις επικείμενες αστυνομικές επιδρομές. Όταν η ηρωίδα αποφασίζει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους προϊστάμενούς της στον ΟΗΕ δεν φαντάζεται σε τι μπελάδες θα μπει.

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία η ταινία αποτίει φόρο τιμής στα πολιτικά θρίλερ της δεκαετίας του 70 και έκανε αίσθηση σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ όπου απέσπασε βραβεία από το κοινό.

Διανομή: Village

Στις αίθουσες από 31.05.12


ΤΗΕ WHISTLEBLOWER (ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΙΩΠΗ) - TRAILER... by VillageGR