The Avengers - Οι Εκδικητές (3D)

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2012

Διάρκεια: 142 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Κόμικ

Σκηνοθεσία: Joss Whedon

Πρωταγωνιστούν: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Stellan Skarsgard, Paul Bettany, Gwyneth Paltrow, Alexis Denisov, Tina Benko, Jerzy Skolimowski.

Υπόθεση: Ο Iron Man, o Hulk, o Thor, o Captain America, o Hawkeye και η Black Widow πρέπει να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για δράση όταν ο Nick Fury, διευθυντής της διεθνούς οργάνωσης για την ειρήνη, γνωστή ως Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α., ξεκινάει μια τολμηρή και παγκόσμιας εμβέλειας εκστρατεία προκειμένου να συσπειρώσει τους Εκδικητές για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό που απειλεί την ασφάλεια του πλανήτη. Για το λόγο αυτό ο Nick Fury πρέπει να βρει έναν τρόπο να πείσει τους υπέρ ήρωες να συνεργαστούν αντί να ανταγωνίζονται μεταξύ τους, καθώς ο πανίσχυρος και επικίνδυνος Loki έχει αποκτήσει πρόσβαση στο Τεσσεράκτιον (τον ΥπερΚύβο) και την ανεξάντλητη δύναμη του.

H σπουδαία εταιρεία κόμικς Marvel ξέρει να βάζει στοιχήματα και να τα κερδίζει: μετά τις επικές περιπέτειες του Iron Man, του Hulk και του Captain America μας παρουσιάζει την μεγαλύτερη υπερηρωική ταινία που έχουμε δει μέχρι τώρα. Ο Iron Man, o Hulk, o Thor, o Captain America, o Hawkeye και η Black Widow ενώνονται σε κοινή αποστολή και σχηματίζουν τους Εκδικητές, μια  πληθωρική, πανίσχυρη ομάδα σούπερ ηρώων που όχι μόνο θα σώσει τον κόσμο αλλά θα το κάνει με το πιο θεαματικό, σαρωτικό και αξέχαστο τρόπο.

Η ιδέα για την ταινία γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της παραγωγής του “Iron Man”,  όταν ο παραγωγός Kevin Feige είχε την ιδέα η Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. να είναι μέρος της πλοκής τόσο του “Iron Man” όσο και του “Hulk”.

Οι Εκδικητές είναι δημιούργημα του Stan Lee και του Jack Kirby και εκδόθηκαν για πρώτη φορά το Σεπτέμβρη του 1963. Σύμφωνα με τον  Stan Lee ο λόγος που οι ήρωες είναι μέχρι σήμερα τόσο δημοφιλείς είναι κυρίως γιατί: «όταν τους δημιουργήσαμε, προσπαθήσαμε να τους αποδώσουμε ενδιαφέρουσες προσωπικότητες και προβλήματα, οπότε οι άνθρωποι να ενδιαφέρονταν για αυτούς ακόμα και αν δεν είχαν υπερφυσικές δυνάμεις. Με άλλα λόγια προσπαθήσαμε να τους κάνουμε τρισδιάστατους και ενδιαφέροντες ανθρώπους». Όσο για την ανάμιξη των Thor και Captain America στην πλοκή ο παραγωγός σχολιάζει ότι παρόλο που πρόκειται για δύο αυτόνομες ιστορίες στο τέλος κατάφεραν να ενταχθούν πετυχημένα στην ταινία.

Όλοι μαζί λοιπόν στην κόμικ περιπέτεια που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει και να ξεπεράσει όλες τις κόμικ περιπέτειες. Θα φανεί στο χειροκρότημα…

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 26.04.12.