Ελένα Τσίρη

Ένα ωραίο κορίτσι ανάμεσα σε θηριώδη μηχανήματα είναι ένα θέαμα ασυνήθιστο και extreme. Όπως δηλώνει ότι είναι και η Ελένα Τσίρη που βρέθηκε από το χώρο της δημοσιογραφίας και των δημοσίων σχέσεων μπροστά στο φακό του Νίκου Ζαχαρόπουλου. Ας την ακούσουμε και κυρίως ας την θαυμάσουμε...

Πως συνέβη και μια ρεπόρτερ βρέθηκε να ποζάρει στο φακό του Grand Magazine; 

Γνωριστήκαμε με τον Νίκο Ζαχαρόπουλο πριν από ένα χρόνο μέσω ενός κοινού φίλου και αποφάσισα να συνεργαστώ μαζί του στο χώρο της φωτογράφησης και του modeling μιας και αμέσως μου φάνηκε ότι είναι αξιόλογος επαγγελματίας στο αντικείμενό του. Έτσι ξεκινήσαμε αρχικά να κάνουμε κάποιες φωτογραφίες για να μάθω και εγώ μερικά πράγματα και στην πορεία η συνεργασία μας εξελίχθηκε στο να κάνουμε αυτό το εξώφυλλο για το περιοδικό.

 

Η ιδέα για τη φωτογράφηση με τα μηχανήματα πως προέκυψε; 

Η ιδέα προέκυψε επειδή εμένα μου αρέσουν γενικά τα extreme πράγματα και δεν θέλω τα μονότονα και συνηθισμένα στη ζωή μου και όλη αυτή η φωτογράφηση ήταν κάτι πέρα από τα συνηθισμένα, ήταν αν θες και μια πρόκληση για μένα. Μου άρεσε, ένοιωσα όμορφα παρόλο που είχα και λίγο φόβο στην αρχή, γιατί πραγματικά ήταν κάτι extreme.

Πως αισθάνθηκες μπροστά στο φακό; 

Αισθάνθηκα παρά πολύ όμορφα γιατί μου αρέσει πολύ η φωτογραφία γενικά αλλά και το να με περιποιούνται, να με ντύνουν με εξιτάρει. Δεν είχα κανένα άγχος, αντίθετα ούτε που κατάλαβα πότε πέρασαν δεκατρείς ώρες που ήμουν όρθια.

Τι εικόνα θέλεις να έχουν οι άλλοι για σένα; 

Καθόλου δεν με απασχολεί αυτό, εγώ έχω μια εικόνα για τον εαυτό μου, ξέρω ακριβώς ποια είμαι και που πατάω. Δεν με νοιάζει τι μπορεί να νομίζουν ή να πιστεύουν, ο καθένας έχει μια προσωπική γνώμη, θέλω απλά να με σέβονται. Ο σεβασμός είναι μια από τις βασικές αξίες στην ζωή.

 

Όταν κοιτάζεις στον καθρέφτη εσύ τι βλέπεις; 

Μα φυσικά βλέπω εμένα κι αυτό που βλέπω μου αρέσει για να λέμε την αλήθεια. Μέσα στο σπίτι μου έχω καθρέφτες παντού και δεν έχει να κάνει με θέμα ωραιοπάθειας, μου αρέσει να περιποιούμαι τον εαυτό μου οπότε είμαι αρκετές ώρες στον καθρέφτη, με τις κρέμες μου και όλα τα σχετικά που κάνει μια σημερινή γυναίκα που θέλει να είναι όμορφη.

Αν υπάρξει πρόταση από το χώρο του modelling θα τολμήσεις να αλλάξεις πορεία; 

Γενικά το modeling στην Ελλάδα και οι σχετικές δουλειές είναι περιορισμένες οπότε δεν ξέρω αν πρέπει να αφήσεις ό,τι κάνεις και να ασχοληθείς μόνο με αυτό για να ζήσεις. Είναι ένας χώρος πάρα πολύ δύσκολος και δεν νομίζω ότι θα επιχειρούσα να αλλάξω 100% την καθημερινότητά μου, αν και θα το ήθελα γιατί είναι μια δουλειά που δεν με κουράζει καθόλου. Μπορώ να είμαι σε ένα χώρο και να με φωτογραφίζουν επί δέκα, δώδεκα ώρες και να είμαι και σε ένα γραφείο δύο ώρες και να μην μπορώ να καθίσω, γιατί είμαι τέτοιος άνθρωπος, θέλω δυναμισμό, μου αρέσει.

Ζούμε την εποχή της «παρενόχλησης» και του φόβου για το φλερτ. Εσύ αφήνεις να σε φλερτάρουν; 

Μου αρέσει το φλερτ και αφήνω να με φλερτάρουν. Νομίζω ότι για όλους τους ανθρώπους είναι γενικότερα ωραίο το συναίσθημα που προκαλεί, φυσικά πάντα μέσα σε πλαίσια επιτρεπτά και κόσμια.

 

Από ποιο σημείο και πέρα θα θεωρούσες το φλερτ παρενόχληση; 

Δεν μου αρέσει οι άντρες να υπερβαίνουν τα όρια που έχει βάλει ένα κορίτσι, να γίνονται πιο επιθετικοί ή χυδαίοι, αυτό δεν είναι καθόλου ωραίο. Αυτό για μένα είναι παρενόχληση.

Θα έκανες εσύ το πρώτο βήμα; Είναι θέμα ισότητας και αυτό; 

Αν και σε αυτά τα θέματα είμαι πιο παραδοσιακή και θεωρώ ότι ο άνδρας είναι εκείνος που πρέπει να κάνει την πρώτη κίνηση, θα τολμούσα να κάνω το πρώτο  βήμα, σαν ένδειξη μιας ισορροπίας που θα πρέπει να υπάρχει στις σύγχρονες σχέσεις. Βέβαια στον έρωτα και το συναίσθημα δεν μπορείς να βάλεις όρια αλλά και εδώ πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο, να τηρούνται κάποιες αξίες.

 

Έχεις άνδρες φίλους; Μπορούν να είναι μόνο φίλοι άνδρες και γυναίκες; 

Και βέβαια έχω και βέβαια πιστεύω ότι μπορούν, το βλέπουμε εξάλλου στη σύγχρονη κοινωνία όλο και περισσότερο.

Λένε, και όχι απόλυτα άδικα, ότι η σημερινή νεολαία είναι απολιτική. Εσύ πόσο political αισθάνεσαι; 

Με όλα αυτά που έχουν γίνει και διώχνουν τα νέα παιδιά στο εξωτερικό, λογικό να είναι απολιτική η νεολαία. Δεν μπορώ να πω ότι ασχολούμαι ή ότι έχω τις τρομερές γνώσεις για την πολιτική, απλά γνωρίζω κάποια γενικά πράγματα και εισπράττω όπως όλοι οι νέοι της ηλικίας μου τα λάθη που έγιναν από προηγούμενες γενιές. Είναι πολύ άσχημη η εποχή και λίγες οι ευκαιρίες για τους νέους στη χώρα μας. Για αυτό σε γενικές γραμμές δεν μπορώ να πω ότι τοποθετούμαι κάπου πολιτικά αυτή τη στιγμή.

Όλο και συχνότερα βλέπουμε στο δρόμο μετανάστριες με μαντήλα. Πως σου φαίνεται; 

Με βρίσκει κάθετα αντίθετη η όποια ενδυμασία που είναι συνδεδεμένη με τους θρησκευτικούς κανόνες και θεωρώ ότι από τη στιγμή που η συγκεκριμένη θρησκεία δεν σέβεται τη δική μας θρησκεία, δεν θεωρώ σωστό αυτό το ντύσιμο. Δέχομαι ότι κάθε θρησκεία είναι διαφορετική και έχει τους κανόνες της αλλά αυτό το θεωρώ ακραίο. Ιδιαίτερα σε κάποιες χώρες που οι γυναίκες αν και δεν το θέλουν καθόλου υποχρεώνονται να το τηρούν. Γιατί άλλο να θέλει να ντύνεται έτσι μια γυναίκα κι άλλο να της το επιβάλλουν. Δεν βρίσκω λοιπόν το λόγο να φοράνε οι μουσουλμάνες μαντήλα. Είμαι τελείως αντίθετη σε αυτό.

 

Πιστεύεις ότι οι σύγχρονες Ελληνίδες έχουν δυνατό χαρακτήρα; 

Όχι καθόλου. Θεωρώ ότι είμαστε ένας λαός πίσω από τις κοινωνικές εξελίξεις και πιστεύω ότι οι Ελληνίδες θα έπρεπε να αλλάξουν στάση ζωής σε πολλά πράγματα.

Τι είναι σήμερα ο θεσμός της οικογένειας; Μπορεί να σταθεί όπως τον γνωρίζαμε μέχρι τώρα;

Ο θεσμός της οικογένειας έχει ακόμη κάποιες βάσεις στην Ελλάδα, είμαστε ένας λαός που έχει κάποιες αρχές ακόμη ως προς αυτόν, ωστόσο σήμερα δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ένας θεσμός που θα κρατήσει για πάντα. Βλέπουμε ότι και στη χώρα μας πια αυξάνονται συνεχώς τα διαζύγια, κάτι που βέβαια συμβαίνει από καιρό στο εξωτερικό. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσει ως θεσμός να αντέξει με βάση τις εξελίξεις που συμβαίνουν στην κοινωνία.

Εσύ θέλεις να κάνεις οικογένεια; 

Αυτό το θέμα δεν με έχει απασχολήσει καθόλου μέχρι σήμερα. Ούτε ξέρω με βάση τα σημερινά δεδομένα αν θέλω κάποια στιγμή να κάνω οικογένεια και παιδιά αυτό όμως που θέτω σαν όρο απαράβατο είναι να βρεθεί ένας άνδρας που θα με κάνει να νοιώσω σιγουριά και ασφάλεια ώστε να προχωρήσω σε αυτό το βήμα μαζί του και ενδεχομένως να κάνω ένα παιδί.

 

‘Εχεις εργαστεί στο χώρο των δημόσιων σχέσεων. Ποια η διαφορά από τους influencers που κατακλύζουν τα media; 

Θεωρώ ότι οι influencers που κατακλύζουν σήμερα τα Media δεν έχουν καμία σχέση με δημόσιες σχέσεις. Δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο ποτέ, δεν το θεωρώ καν δουλειά, το θεωρώ χάσιμο χρόνου. Και να μου το πρότειναν θα δίσταζα, γιατί εγώ είμαι δραστήρια, είμαι ανήσυχη, θέλω διαρκώς να κάνω καινούργια πράγματα, δεν μπορώ να κάθομαι μπροστά σε μια κάμερα και να διαφημίζω προϊόντα, είναι κάτι που δεν έχει να κάνει με τις δημόσιες σχέσεις, είναι κάτι τελείως διαφορετικό και δε με αφορά.  

Είσαι γενικά αισιόδοξος άνθρωπος; 

Ναι είμαι αισιόδοξη όταν θεωρώ ότι πατάω γερά στα πόδια μου και μπορώ να κάνω κάποια πράγματα. Για όσα βρίσκονται έξω από τα όριά μου, έξω από τα νερά μου να πω, όχι δεν είμαι αισιόδοξη ή τουλάχιστον να πούμε σε ένα ποσοστό 60%.

Θα ήθελες να ζήσεις σε άλλη χώρα; 

Ναι, θα ήθελα, είναι μάλιστα κάτι που δεν αποκλείω, αρκεί να νοιώθω ασφάλεια. Όταν θεωρώ ότι υπάρχει ασφάλεια μπορώ να προσαρμοστώ.

Τι σχέδια έχεις για το μέλλον; 

Θα ήθελα να εξελιχθώ σε κάποια πράγματα, κάτι που με λίγη τύχη πιστεύω ότι θα καταφέρω. Όπως σου είπα είμαι δραστήρια και θέλω διαρκώς να κάνω καινούργια πράγματα, να σπάω τη μονοτονία. Μου αρέσει να πειραματίζομαι…

 

Production: "MEDIA WAREHOUSE - GRAND MAGAZINE"

Model: Ελένα Τσίρη

Συνέντευξη: Τάσος Ντερτιλής

Φωτογράφος: Νίκος Ζαχαρόπουλος

Styling: Κωνσταντίνος Πανταζώνας

Make up artist: Ξένια Πετριτσοπούλου

Assistant producer: Γιώργος Ζαχαρόπουλος

Eυχαριστούμε θερμά την εταιρία "ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ MHXANHMATA" για την φιλοξενία καθώς και τον Αλέξανδρο Καλλέργη για την έμπρακτη υποστήριξη του.

https://www.kallergis.net/index.php

 

Eυχαριστούμε θερμά την εταιρία "Pantazonas Fashion Stores" για την χορηγία των ενδυμάτων

https://pantazonas.gr/el/

 

Eυχαριστούμε θερμά την εταιρία "Theory of Beauty" για την χορηγία των καλλυντικών

theory_of_beauty

Theory of beauty academy