Ιωάννα Ντόντου

Η Ιωάννα είναι ένα όμορφο κορίτσι που ήρθε μικρό παιδάκι από τη Μολδαβία και έκανε την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα της. Ψηλή, αγέρωχη και δυναμική, ετοιμάζεται να κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της ομορφιάς. Η πρώτη της φωτογράφηση αποκλειστικά για το περιοδικό μας με τον έμπειρο φακό του Νίκου Ζαχαρόπουλου είναι γεγονός. Της ευχόμαστε τα καλύτερα. Απολαύστε την.

Η φωτογράφηση για το Grand Magazine ήταν η πρώτη σου φωτογράφηση, έτσι δεν είναι; Πως ήταν η εμπειρία;

Ήταν μοναδική εμπειρία! Μου άρεσε πάρα πολύ! Παρόλο που η φωτογράφηση κράτησε πολλές ώρες δεν κουράστηκα καθόλου, ήταν μια πρωτόγνωρη, διαφορετική εμπειρία που μου έμαθε πολλά πράγματα.

Γεννήθηκες στην Μολδαβία και μεγάλωσες από μικρή στην Ελλάδα. Πως θα όριζες εσύ την ταυτότητά σου;

Ήρθα στην Ελλάδα πριν από πέντε χρόνια και αμέσως την αγάπησα. Μου έχει αλλάξει τη ζωή και μπορώ να πω ότι αισθάνομαι πια Ελληνίδα, είμαι πολύ ευτυχισμένη που ζω εδώ.

Πως είναι η καθημερινότητά σου;

Ρουτίνα! Δουλειά, σπίτι, γυμναστήριο, που και που καμιά βόλτα με φίλους. Είναι και δύσκολες εποχές τώρα με την πανδημία.

Τι θυμάσαι από τη Μολδαβία; Είναι όμορφη χώρα; Την επισκέπτεσαι;

Έχω πολύ καιρό να πάω στη Μολδαβία. Είναι πολύ όμορφη χώρα αλλά τώρα πια θα πήγαινα μόνο για διακοπές.

Σήμερα, σ αυτή τη δύσκολη εποχή, τι έχει στο μυαλό του ένα 20χρονο κορίτσι που κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο της ομορφιάς;

Κάθε αρχή και δύσκολη. Χρειάζεται καταρχήν να βρεις τους σωστούς ανθρώπους που θα σε καθοδηγήσουν, να έχεις το μυαλό στο κεφάλι σου, να δουλέψεις πολύ και συστηματικά για να πετύχεις τους στόχους σου και όλα θα βρουν το δρόμο τους κάποια στιγμή.

Θα συμμετείχες ποτέ σε Καλλιστεία;

Δεν νομίζω. Ανάλογα βέβαια με τις συνθήκες και την πρόταση, μπορεί και να το σκεφτόμουν.

Τι γνώμη έχεις για τα τηλεοπτικά reality ομορφιάς;

Ίσως και να βοηθούν τα νέα παιδιά με κάποιο τρόπο, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν είναι σοβαρά όσο χρειάζεται, είναι περισσότερο θέαμα και λιγότερο ουσία.

Είσαι σε επαφή με τον κόσμο του modelling;

Όχι ακόμη αλλά το θέλω πολύ και ήδη σκέφτομαι τα επόμενά μου βήματα.

Τι άποψη έχεις για τα social media και τις influencers; Θα ήθελες να γίνεις κάποτε και εσύ;

Μου αρέσει να ασχολούμαι. Έχουν και καλά και κακά στοιχεία ανάλογα με το πώς τα χειρίζεσαι. Είμαι ενεργή στα social media και θα μου άρεσε η ιδέα να γίνω γνωστή μέσα από αυτά.

Πως βλέπεις τελικά το επαγγελματικό σου μέλλον; Έχεις αποφασίσει τι καριέρα θα ήθελες να ακολουθήσεις;

Ακόμη δεν έχω καταλήξει. Θα ήθελα να κάνω κάτι στο χώρο του modelling, πιστεύω ότι έχω τα προσόντα και μπορώ να τα καταφέρω. Είμαι μικρή ακόμη βέβαια, είμαι στην αρχή αλλά σύντομα θα πάρω τις αποφάσεις μου.

Η ομορφιά είναι αρκετή για να ανοίξει το δρόμο προς την επαγγελματική επιτυχία;

Η ομορφιά είναι μια αρχή. Χρειάζεται όμως να έχεις αυτοπεποίθηση και δυνατή προσωπικότητα για να καταφέρεις να πλασάρεις τον εαυτό σου και να διακριθείς.

Τα πρόσφατα φρικτά γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας στη Θεσσαλονίκη σε προβλημάτισαν; Σε έκαναν μήπως να έχεις δεύτερες σκέψεις για τυχόν καριέρα στο χώρο της ομορφιάς;

Αυτά γίνονται παντού, όχι μόνο στο χώρο της ομορφιάς. Εννοείται ότι ένα κορίτσι που ετοιμάζεται για καριέρα πρέπει να προσέχει πολύ και να είναι επιλεκτικό με τους ανθρώπους που θα συνεργαστεί και τα βήματα που θα ακολουθήσει για να επιτύχει, αποφεύγοντας υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. 

Έχεις αντιμετωπίσει ποτέ παρενόχληση; Αν ναι, πως αντέδρασες;

Πολλές φορές! Όχι βέβαια κάτι σοβαρό, αλλά έχω μάθει πώς να αντιδρώ και να τους βάζω στη θέση τους. Πρέπει να κρατάς τις αποστάσεις και να μη δίνεις δικαιώματα.

Πιστεύεις στη δύναμη του κινήματος #metoo;

Πιστεύω ότι είναι πολύ σωστό και ελπίζω να βοηθήσει να σταματήσουν να γίνονται όλα αυτά τα τραγικά πράγματα σε βάρος των κοριτσιών.

Πιστεύεις στο θεσμό του Γάμου;

Ναι, αλλά είμαι μικρή ακόμα! Όταν έρθει η ώρα όμως, πιστεύω ότι πρώτα πρέπει να γνωρίσεις πολύ καλά τον άλλο και μετά να αναλάβεις τόσο σοβαρή δέσμευση. Γιατί ο γάμος είναι ένας θεσμός πολύ σοβαρός.

Πιστεύεις στο Θεό;

Ναι, πιστεύω. Ο Θεός είναι πάντα μέσα στην καρδιά μας.

Πως βλέπεις τον εαυτό σου σε είκοσι χρόνια;

Πιστεύω ότι κάτι θα έχω καταφέρει. Θα έχω κάνει μια επιτυχημένη καριέρα, ίσως και οικογένεια, γιατί όχι! Όμως προς το παρόν προηγείται η καριέρα και η ανεξαρτησία.

 

Production:"MEDIA WAREHOUSE"

Συνέντευξη: Τάσος Ντερτιλής

Φωτογράφος: Νίκος Ζαχαρόπουλος

Styling: Κωνσταντίνος Πανταζώνας

Mua & Hair styling: Gewrgia Bler 

Βοηθός φωτογράφου: Νάσια Τούσουλη

 

Eυχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία το εστιατόριο " La Strada Diverso"

 

Eυχαριστούμε θερμά την εταιρεία "Pantazonas Fashion Stores" για την χορηγία

https://pantazonas.gr/el/