The Best Exotic Marigold Hotel – Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ.

Παραγωγή: Βρετανία – 2011

Διάρκεια:  124 λεπτά

Είδος: Κομεντί

Σκηνοθεσία: John Madden

Πρωταγωνιστούν: Judy Dench, Tom Wilkinson, Maggie Smith, Bill Nighy, Dev Patel, Penelope Wilton, Celia Imrie, Ronald Pickup, Tena Desae, Diana Hardcastle.

Υπόθεση:  Ένα γκρουπ Βρετανών συνταξιούχων παίρνει την απόφαση να "επενδύσει" τις οικονομίες από τις συντάξεις τους στην λιγότερο ακριβή και φαινομενικά εξωτική Ινδία. Έχοντας δελεαστεί από διαφημίσεις για το πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο Marigold και έχοντας οραματιστεί μια άνετη ζωή, φτάνουν εκεί και ανακαλύπτουν ότι το ξενοδοχείο αποτελεί για να το θέσουμε ευγενικά "μια σκιά του εαυτού του". Αν και το νέο περιβάλλον είναι λιγότερο πολυτελές απ' ό,τι περίμεναν, όλοι αλλάζουν για πάντα μέσα από τις κοινές τους εμπειρίες, ανακαλύπτοντας πως η ζωή και ο έρωτας μπορούν να ξεκινήσουν από την αρχή όταν αφήνεις πίσω το παρελθόν.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ 63χρονος σκηνοθέτης Τζον Μάντεν ("Shakespeare in Love") επιστρέφει με αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, μια δραματική κωμωδία, που βασίζεται στο βιβλίο "These Foolish Things" της Ντέμπορα Μόγκαχ. Πρωταγωνιστεί ένα εξαιρετικό cast πεπειραμένων ηθοποιών της Βρετανικής σχολής, όπως οι Τζούντι Ντεντς, Μάγκι Σμιθ , Τομ Ουίλκινσον και Μπιλ Νάι καθώς και ο νεαρός πρωταγωνιστής του "Slumdog Millionaire" Ντεβ Πάτελ. Ινδία, χρώματα και συναισθήματα, ρομαντισμός και τραγελαφικές καταστάσεις και το μυστικό της ζωής αποκαλύπτεται κάπου εκεί στο φθινόπωρο της ζωής των επτά υπέροχων ώριμων πρωταγωνιστών.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 29.03.12.