Σπαγγέτι Al Arrabbiata
Υλικά για 4 μερίδες
500 γρ. σπαγγέτι
4 ντομάτες ώριμες
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
4-5 φύλλα φρέσκου βασιλικού
Μπούκοβο ή φρέσκια καυτερή πιπεριά
Eλαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις τρίβετε στον τρίφτη. Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια-δυνατή΄φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι. Κατόπιν προσθέτετε και το σκόρδο, την ντομάτα και μια πρέζα ζάχαρη.
2. Βράστε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά και προσθέστε αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο και τα φύλλα βασιλικού. Βράστε επιπλέον 1-2 λεπτά και αποσύρετε την κατσαρόλα απο τη φωτιά.
3. Βράστε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγείες που βρίσκονται στη συσκευασία. Στραγγίξτε καλά χωρίς να τα κρυώσετε. Βάλτε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα που βράσατε τα ζυμαρικά ρίξτε μέσα τα σπαγγέτι ανακατεύοντας καλά.
4. Μοιράστε τα σπαγγέτι σε πιάτα και περιχύστε από πάνω με σάλτσα.
Hints & Tips
Το μπούκοβο είναι αποξηραμένη καυτερή κόκκινη πιπεριά.
Η σάλτσα arrabbiata είναι πικάντικη. Αυξήστε ή αφαιρέστε μπούκοβο ανάλογα με τη δική σας αντοχή.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις φρέσκιες ντομάτες με κονσέρβα που θα βρείτε στο εμπόριο.
Σε παρόμοιες συνταγές θα δείτε επιπλέον να χρησιμοποιείται μπέικον ή λαρδί.