Fusilli με κοτόπουλο και πεκορίνο

Υλικά για 4 άτομα

 

500 γρ. φουσίλι (ή τριβελάκι) 

2 στήθη από κοτόπουλο

100 γρ. πεκορίνο

50 ml κρασί λευκό

150 ml ζωμός κότας ή νερό

Ελαιόλαδο

1 κλαράκι φρέσκο θυμάρι

Αλάτι

Πιπέρι

Πιπέρι πράσινο και ροζ (στο σερβίρισμα)

 

Εκτέλεση

 

1. Κόψτε τα στήθη του κοτόπουλου σε μικρά κυβάκια και αλατοπιπερώστε. Ζεσταίνετε σε μέτρια δυνατή φωτιά λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις πάρει θερμοκρασία, τσιγαρίζετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές. Σβήνεται με το κρασί και αφήνεται 1'-2' λεπτά να εξατμιστεί. Προσθέστε το ζωμό ή νερό και το θυμάρι. Βράστε με μέτρια φωτιά για 10' περίπου λεπτά.

2. Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράστε τα φουσίλι σε σημείο βρασμού που εσείς επιθυμείτε. Σουρώστε τα και προσθέστε τα στο τηγάνι με το κοτόπουλο. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά όταν τα υγρά εξατμιστούν.

3. Σερβίρετε αμέσως. Τρίψτε πεκορίνο, ολόκληρο πράσινο και ροζ πιπέρι και γαρνίρετε με φούντα από δενδρολίβανο.

 

Hints & Tips


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον 100 ml κρέμα γάλακτος δίνοντας πλουσιότερη γεύση αλλά και επιπλέον θερμίδες.

Αντικαταστείστε το πεκορίνο με νιφάδες παρμεζάνας ή το τυρί της αρεσκείας σας.