Σπαγγέτι με γαρίδες, φρέσκια ντομάτα και άνηθο

Υλικά για 4 μερίδες

500 γρ. σπαγγέτι

500 γρ. γαρίδες Νο2

3 ντομάτες ώριμες τριμμένες

10-12 ντοματίνια

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 σφηνάκι ούζο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

1 πρέζα ζάχαρη

 

Εκτέλεση


1. Σε μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέστε τις γαρίδες καθαρισμένες στο σώμα τους και τσιγαρίστε επιπλέον 2 λεπτά. 

2. Σβήστε με το ούζο και αφήστε το 1-2 λεπτά να εξατμιστεί. Προσθέστε τη ντομάτα, τα ντοματίνια, άνηθο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη. Βράστε σε μέτρια φωτιά για 10 περίπου λεπτά αφαιρώντας τις γαρίδες στα πρώτα 2'.

3. Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράστε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία. Σουρώστε τα χωρίς να τα κρυώσετε και ρίξτε τα στη κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε αμέσως. Τοποθετήστε τις γαρίδες από επάνω.

Hints and Tips

Αντικαταστήστε τα σπαγγέτι με ταλιατέλες, πένες ή τα ζυμαρικά τις αρεσκείας σας.

Προσθέστε πιπεριά πράσινη για πλουσιότερη γεύση.

Σε αρκετές συνταγές γαριδομακαρονάδας θα συναντήσετε και τυρί φέτα.

 

Η συνταγή παρασκευάστηκε στο mini restaurant Προάριστον