Παπαρδέλες αλά πουτανέσκα


Υλικά για 4 μερίδες

500
γρ. παπαρδέλες

2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε ζάρια

1 π.κρ. λευκό κρασί

20 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

2 κ.σ. κάππαρη

2 σκελίδες πολτοποιημένο σκόρδο

3 φιλέτα αντσούγιας ψιλοκομμένα

1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη

2 κ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι


Εκτέλεση

1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια δυνατή φωτιά και σοτάρετε ελαφρώς το σκόρδο μαζί με τις αντσούγιες. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ελαφρώς προσθέστε τη ντομάτα. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση προσθέστε τις ελιές και την κάππαρη μαζί με την πιπεριά τσίλι. Χαμηλώστε τη φωτιά, αλατοπιπερώστε και αφήστε να βράσει για 4-5 λεπτά.

2. Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράστε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία. Στραγγίστε καλά χωρίς να τα κρυώσετε και προσθέστε τα στη σάλτσα. Πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.


Hints & Tips

Κλασική και πολύ δημοφιλής συνταγή της Σικελίας.

Εναλλακτικά αντικαταστήστε τις παπαρδέλες με τα ζυμαρικά της αρεσκείας σας.

Προαιρετικά πασπαλίστε με παρμεζάνα τριμμένη ή πεκορίνο.