The conspirator - Ύποπτη Συνωμοσίας

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2010

Διάρκεια: 122 λεπτά

Είδος: Δικαστικό Δράμα

Σκηνοθεσία: Robert Redford

Πρωταγωνιστούν: James McAvoy, Robin Wright, Evan Rachel Wood, Kevin Cline, Justin Long, Tom Wilkinson, Danny Huston, Toby Kebbell, Colm Meaney, Norman Reedus, John Curran.

Υπόθεση: Ουάσινγκτον, μετά τον Αμερικάνικο Εμφύλιο Πόλεμο: ο αρχάριος δικηγόρος Φρέντερικ Άικεν δέχεται απρόθυμα να υπερασπιστεί τη Μαίρη Σάρατ, τη μοναδική γυναίκα που κατηγορήθηκε για συνομωσία στη δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν. Σιγά σιγά οι συνάδελφοι, οι φίλοι και η κοπέλα του αρχίζουν να παίρνουν αποστάσεις από το Φρέντερικ που όλο και περισσότερο βασίζει την υπερασπιστική του γραμμή  στην κόρη της Μαίρη, Άννα μαζί με την οποία συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που οδήγησαν στη δολοφονία. Σύντομα όμως ο Φρέντερικ αρχίζει να πιστεύει ότι η Μαίρη είναι μάλλον αθώα και έχει απλά χρησιμοποιηθεί ως δόλωμα για να συλληφθεί ο μοναδικός συνωμότης που έχει ξεφύγει από το μαζικό ανθρωποκυνηγητό: ο γιος της, Τζον.

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ (Όσκαρ σκηνοθεσίας για το “Ordinary People”) αναλαμβάνει και πάλι τον ρόλο του σκηνοθέτη και παρουσιάζει ένα δικαστικό δράμα, που θέτει ερωτήματα περί δικαιοσύνης, πίστης, οικογένειας και λύτρωσης με ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό cast. Η ταινία εξερευνά τις αντιδράσεις της εποχής για τη δολοφονία του Λίνκολν, γεγονός που ήταν μέχρι την εποχή εκείνη ο πιο σοκαριστικός φόνος στην Ιστορία των ΗΠΑ. “Η ταινία αναφέρεται στις σκληρές προσπάθειες για να μη χειροτερεύσει η πολιτική πόλωση της περιόδου” δηλώνει ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ. “Η χώρα ήταν βαθιά διχασμένη, όχι απλά σε Βορρά και Νότο, αλλά και ανάμεσα σε αυτούς που ήταν στην κυβέρνηση και ήθελαν να ορίσουν μεταπολεμικές τιμωρίες και περιορισμούς στον ηττημένο Νότο, που θα επέτειναν τον πόνο και τη δυσαρέσκεια στους Συμμάχους και σε όσους, όπως ο Λίνκολν, ήθελαν μια πιο συμφιλιωτική αναδόμηση.”

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 08.12.11.