Bringing up Baby – Η Γυναίκα με τη Λεοπάρδαλη (EΠΑΝΕΚΔΟΣΗ)

Παραγωγή: ΗΠΑ - 1938

Είδος: Κομεντί

Σκηνοθεσία: Howard Hawks

Πρωταγωνιστούν: Katharine Hepburn, Cary Grant, Barry Fitzgerald, Charles Ruggles, Walter Catlett, May Robson, Fritz Feld.

Υπόθεση: Ο παλαιοντολόγος Ντέηβιντ Χάξλεϋ προσπαθεί να ολοκληρώσει το σκελετό ενός βροντόσαυρου για το μουσείο στο οποίο εργάζεται και να κερδίσει μια πλούσια χορηγία προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο του. Δυστυχώς σε μια βόλτα του γνωρίζει την πλούσια και εκκεντρική κληρονόμο Σούζαν Βανς η οποία κυκλοφορεί με μια λεοπάρδαλη ως κατοικίδιο και του γίνεται στενός κορσές ενώ ένας σκύλος κλέβει το τελευταίο κόκαλο με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να ολοκληρωθεί η παρουσίαση  του έργου του. Απελπισμένος προσπαθεί να ξεφορτωθεί τη Σούζαν, ενώ η λεοπάρδαλή της μπερδεύεται με μια άλλη που το έχει σκάσει από το ζωολογικό κήπο. Δυστυχώς για το Ντέηβιντ τα ετερώνυμα έλκονται και το αίσθημα μοιραία φουντώνει. Ταυτόχρονα ανακαλύπτει ότι η Σούζαν είναι φίλη του ανθρώπου-κλειδί για την ποθητή χορηγία, του δικηγόρου Πήμποντι με τον οποίο κάθε προσέγγιση μέχρι τότε ήταν καταστροφική.

Κλασσική κι αγέραστη ρομαντική κομεντί, παλιότερα γνωστή και με τον τίτλο «Ξύπνα μωρό μου». Ένα από τα ωραιότερα κινηματογραφικά ζευγάρια του προπολεμικού Χόλυγουντ σε ένα παιχνίδι συνεχών ανατροπών, ένα χαμένο κόκαλο βροντόσαυρου, μια κατοικίδια λεοπάρδαλη, μια χορηγία που κινδυνεύει κι ένας έρωτας που ανακατεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα με τα πιο σπαρταριστά αποτελέσματα από καταβολής του είδους κομεντί !

Διάρκεια: 102 λεπτά.