Sabotage

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2014 

Διάρκεια:  109 λεπτά

Είδος: Αστυνομική Περιπέτεια                       

Σκηνοθεσία: David Ayer                                

Πρωταγωνιστούν: Arnold Schwarzenegger, Olivia Williams, Sam Worthington, Mireille Enos,  Joe Manganiello, Josh Holloway, Terrence Howard, Max Martini, Kevin Vance, Mark Schlegel, Ned Yousef, Maurice Compte, Martin Donovan, Michael Monks, Nick Chacon, Tim Ware.           

Υπόθεση: Ο Άρνολντ είναι αρχηγός της καλύτερης και πιο σκληροτράχηλης ομάδας δίωξης ναρκωτικών της Αμερικάνικης DEA. Κλεισμένος στον εαυτό του μετά την απαγωγή και το βασανιστικό θάνατο της γυναίκας του και του γιου του από αδίστακτους συμμορίτες έχει αφοσιωθεί στην ομάδα του που έχει γίνει η δεύτερη οικογένειά του.   Όταν όμως η ομάδα του θεωρείται υπεύθυνη για την εξαφάνιση δέκα εκατομμυρίων δολαρίων μετά από έφοδο στο κρησφύγετο ενός πανίσχυρου καρτέλ (όχι βέβαια ότι δεν είναι), αρχίζουν τα πάσης φύσεως όργανα. Η ομάδα μπαίνει σε διαθεσιμότητα, αρχίζουν οι ανακρίσεις, οι αντεγκλήσεις και πολλά μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια. Τα πράγματα φαίνεται να οδηγούνται σε αδιέξοδο όταν τα μέλη της ομάδας αρχίζουν να παθαίνουν ατυχήματα και να μας αφήνουν χρόνους με πολύ θεαματικούς τρόπους…

Ο David Ayer, σεναριογράφος της Μέρας Εκπαίδευσης και σκηνοθέτης της Περιπολίας, έχει μια θεματική εμμονή ή μάλλον για να το πούμε πιο γλυκά μια εξειδίκευση στα Σώματα Ασφαλείας. Σκληροτράχηλοι μπάτσοι που πλημμυρίζουν τεστοστερόνη την οθόνη, εξίσου σκληρές και αδίστακτες αστυνομικίνες, άγρια καθημερινότητα και γραφική βία. Όλα αυτά σαν επικάλυμμα ταινιών γύρω από την Αγία Αμερικάνικη Οικογένεια που συμβολίζεται εδώ από το Αστυνομικό Σώμα. Η συγκεκριμένη όμως οικογένεια είναι δυσλειτουργική όπως και η ταινία είναι άνιση, ξεκινάει άτσαλα, στρώνει καθοδόν, χάνει ξανά το ρυθμό της και γεμίζει τα κενά της ψυχολογικής εμβάθυνσης στους χαρακτήρες με κλισέ, τατουάζ και μπόλικο αλκοόλ. Οι φήμες βέβαια θέλουν τον Ayer να έχει παραδώσει ένα τρίωρο επικό θρίλερ μυστηρίου που στα χέρια των παραγωγών υποβιβάστηκε σε κάτι σαν βίαιο και βρωμόστομο επεισόδιο τηλεοπτικής σειράς. Κρίμα για τον Άρνολντ που τσαλακώνει με επαγγελματική συνέπεια την εικόνα του. Οι λοιποί σταρ λίγο πολύ διασώζονται (ιδιαίτερα η Ολίβια Γουίλιαμς) η καταποντίζονται (ανακαλύψτε αν μπορείτε με την πρώτη τον Σαμ Γουόρθιγκτον!).  

Διανομή: Feelgood Entertainment       

Στις αίθουσες από 19.06.14