Fantastic Four – Fantastic 4

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2015 

Διάρκεια: 100 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας

Βαθμολογία: * 1/2

Σκηνοθεσία: Josh Stark

Πρωταγωνιστούν: Miles Teller, Michael B. Jordan, Kate Mara, Jamie Bell, Toby Kebbell, Reg E. Cathey, Tim Blake Nelson, Chet Hanks, Dan Castellaneta.

Υπόθεση: Σ ένα ερευνητικό κέντρο κάπου στην Αμερική, μια ετερόκλητη ομάδα νεαρών εξερευνητών, με μεγάλες ιδέες και φιλοδοξία να κατακτήσουν το σύμπαν, μεταφέρεται από ατύχημα σε μία παράλληλη, επικίνδυνη διάσταση κατά τη διάρκεια ενός ριψοκίνδυνου επιστημονικού πειράματος. Στον πλανήτη που καταλήγουν, κυριαρχεί μια παράξενη μορφή ενέργειας που κάνει τα σώματά τους να μεταλλαχθούν με αλλόκοτους τρόπους. Οι τρεις από αυτούς καταφέρνουν να επιβιώσουν από θαύμα και επιστρέφουν στη γη, αφήνοντας πίσω τον τελευταίο φίλο τους. Επιζώντας από θαύμα, αποκτούν μοναδικές υπερφυσικές δυνάμεις. Οι τρεις νεαροί ήρωές μας μαζί με την επιστήμονα που είχε μείνει στη Γη και επίσης απέκτησε υπερφυσικές δυνάμεις, θα πρέπει να μάθουν να τις χειρίζονται για να προσαρμοστούν στη νέα τους ζωή αλλά και να ξεπεράσουν τις διαφορές τους για να αντιμετωπίσουν την θανάσιμη απειλή του φίλου τους που έμεινε πίσω και μεταλλάχθηκε σε άκρως επικίνδυνη και εχθρική προς τη Γη ενέργεια. Αυτοπροσδιοριζόμενοι ως Fantastic Four θεωρούνται η μόνη ελπίδα που έχει η ανθρωπότητα για την επιβίωσή της.

Οι τέσσερις σούπερ-ήρωες που, όταν εμφανίστηκαν, άλλαξαν την ιστορία των κόμικ,  κατέχουν μια ξεχωριστή και πολύτιμη θέση στην μακρά ιστορία της Marvel, ως η πρώτη ομάδα σούπερ ηρώων, η επιτυχία των οποίων επηρέασε την δημιουργία των Avengers και των X-Men. Το πρώτο τεύχος της σειράς Fantastic Four, με την υπογραφή του Σταν Λι και του Τζακ Κίρμπι, κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 1961, άμεσα επηρεασμένο από τις ανησυχίες της εποχής για την πυρηνική ενέργεια. Οι περιπέτειές τους μεταφέρθηκαν στην οθόνη με αρκετή επιτυχία το 2005 και το 2007 σε δύο ταινίες του Tim Story.

Οκτώ χρόνια αργότερα και μετά την τεράστια επιτυχία των Avengers αποφασίστηκε εκ νέου το λανσάρισμα του νεανικού franchise με καινούργιο καστ και σκηνοθέτη, το νεαρό Josh Trank, δημιουργό του εντυπωσιακού αν και χαμηλού προϋπολογισμού, «Chronicle». Ο Trank χειρίστηκε σχετικά καλά τον προϋπολογισμό και τα εφέ τα οποία περιόρισε, δίνοντας στην ταινία ένα σκοτεινό και ανήσυχο τόνο. Εκεί όμως που τα έκανε μαντάρα είναι η διεύθυνση των ηθοποιών και οι διάλογοι στα όρια του γελοίου. Επικεφαλής χειρότερος ενός μέτριου καστ είναι ο Reg E. Cathey στο ρόλο του καθηγητή που νομίζει ότι μιλώντας αργά και με στόμφο θα μεταμορφωθεί σε Morgan Freeman. Για βατόμουρο άμεσα! Όσο για το στόρι και τους διαλόγους ας πάμε παρακάτω. Παρακάμπτοντας αυτά τα βασικά ή μάλλον σαρκάζοντάς τα, μπορεί κάποιος θεατής και να περάσει καλά.  

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 06.08.15