Κροκέτες από κολοκύθι

Υλικά για 6 μερίδες

3 φλ. τριμμένο κολοκύθι 

3 αυγά

1 φλ. τριμμένο τυρί φέτα

1 1/2 κ.γλ. φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

3 κ.σ. αλεύρι

1 κ.γλ κοφτό αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

1. Ανακατέψτε το κολοκύθι με αλάτι και αφήστε τα σε σουρωτήρι 1 ώρα. Πιέστε το με τα χέρια σας να φύγουν τα υγρά. 

2. Σε μπολ χτυπήστε τα αυγά. Προσθέστε το κολοκύθι, τυρί, δυόσμο, το αλεύρι, το πιπέρι και ζυμώστε να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα. 

3. Τηγανίζετε με 1 κ.σ τη φορά ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και στις δύο
πλευρές.



Hints and Tips

Χρησιμοποιήστε μια κουταλιά της σούπας μίγμα για κάθε κροκέτα πιέζοντας ελαφρά την κροκέτα στο τηγάνι να απλώσει.

Συνοδεύστε με διάφορα ντιπ όπως γιαουρτιού, ελιάς, ντομάτας, λαχανικών κ.α.