Μπρουσκέτα της Άνοιξης
Υλικά για 4 άτομα
3-4 μικρές ή μεσαίες ντομάτες ψιλοκομμένες
8-10 φέτες λευκό ψωμί
2-3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένο και κομμένο στη μέση
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, το λευκό μέρος μόνο, σε λεπτές ροδέλες (προαιρετικά)
μερικά φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προετοιμασία: 10 περίπου λεπτά.
Μπορείτε να κάνετε το μείγμα νωρίτερα. Μην το βάλετε όμως στα ψωμάκια, παρά λίγη ώρα πριν το σερβίρισμα. Έτσι οι μπρουσκέτες δεν θα μουσκέψουν και θα παραμείνουν τραγανές. Σε μπολ βάζετε τις ντομάτες και ό,τι ζουμί έβγαλαν στο κόψιμο, το κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε τον βασιλικό, ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα για 10 λεπτά.
Βάζετε το ψωμί στο γκριλ ή στην τοστιέρα να ξεροψηθεί. Περνάτε την μία πλευρά κάθε φέτας με το κομμένο σκόρδο και ραντίζετε με ελαιόλαδο. Προσθέτετε το μείγμα ντομάτας και σερβίρετε.
Η συνταγή είναι του σεφ Stefano Rossi
Hotel Pentelikon
Δηληγιάννη 66 Κηφισιά 14562 Αθήνα
Τηλ. 210 6230650-6
Fax 210 8019223