Αυγά Scramble
Υλικά για 2 μερίδες
4 αυγά
2-3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
2 κ.γλ. βούτυρο
2 πρέζες αλάτι
πιπέρι λευκό
Εκτέλεση
1. Βάζετε σε μπολ τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάτε με πιρούνι ή αυγοδάρτη εως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και ρίχνετε το μείγμα.
3. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε διαρκώς για 6-7 λεπτά και επιπλέον 2 λεπτά εκτός φωτιάς.
4. Σερβίρετε αμέσως
Hints & Tips
Ο κλασσικότερος τρόπος να συνοδεύσετε τα αυγά scramble είναι επάνω σε φέτες φρυγανισμένου ψωμιού ή τόστ.
Μπορείτε να δώσετε πλουσιότερη γεύση στα αυγά χρησιμοποιόντας περισσότερα υλικά όπως : πιπεριά, κρεμμύδι, μανιτάρια, ντομάτα, ζαμπόν, μπέικον, παρμεζάνα κα.
Συνήθως τα αυγά scramble είναι επιλογή για ένα γευστικό και θρεπτικό πρωϊνό.
Το μυστικό για τέλεια υφή είναι η χαμηλή φωτιιά. Εαν βιαστείτε και τα ψήσετε σε δυνατή φωτιά τα αυγά θα γίνουν σκληρά.
*οι συνταγές ενημερώνονται και εμπλουτίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα με πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό.