Αυγά Scramble

Υλικά για 2 μερίδες 

4 αυγά

2-3 κ.σ. κρέμα γάλακτος

2 κ.γλ. βούτυρο

2 πρέζες αλάτι

πιπέρι λευκό

 

Εκτέλεση

1. Βάζετε σε μπολ τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάτε με πιρούνι ή αυγοδάρτη εως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και ρίχνετε το μείγμα.

3. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε διαρκώς για 6-7 λεπτά και επιπλέον 2 λεπτά εκτός φωτιάς.

4. Σερβίρετε αμέσως

 

Hints & Tips

Ο κλασσικότερος τρόπος να συνοδεύσετε τα αυγά scramble είναι επάνω σε φέτες φρυγανισμένου ψωμιού ή τόστ.

Μπορείτε να δώσετε πλουσιότερη γεύση στα αυγά χρησιμοποιόντας περισσότερα υλικά όπως : πιπεριά, κρεμμύδι, μανιτάρια, ντομάτα, ζαμπόν, μπέικον, παρμεζάνα κα.

Συνήθως τα αυγά scramble είναι επιλογή για ένα γευστικό και θρεπτικό πρωϊνό.

Το μυστικό για τέλεια υφή είναι η χαμηλή φωτιιά. Εαν βιαστείτε και τα ψήσετε σε δυνατή φωτιά τα αυγά θα γίνουν σκληρά.

 

*οι συνταγές ενημερώνονται και εμπλουτίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα με πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό.