Emperor – Ο Αυτοκράτορας

Παραγωγή: ΗΠΑ/Ιαπωνία - 2012

Διάρκεια: 105 λεπτά

Είδος: Ιστορικό Δράμα

Σκηνοθεσία: Peter Webber

Πρωταγωνιστούν: Matthew Fox, Tommy Lee Jones, Eriko Hatsune, Toshiyuki Nishida, Μasayoshi Haneda, Kaori Momoi, Colin Moy, Masatoshi Nakamura,,Masatô Ibu.          

Υπόθεση: Όταν μετά την παράδοση της Ιαπωνίας, ο Στρατηγός Ντάγκλας Μακάρθουρ αναλάβει την Ύπατη Αρμοστεία της χώρας θα αναθέσει στον Στρατηγό Μπόνερ Φέλερς, ειδικό στον ιαπωνικό πολιτισμό και τον ψυχολογικό πόλεμο, να διερευνήσει αν θα πρέπει ο Ιάπωνας αυτοκράτορας, που χαίρει της αγάπης των υπηκόων του αλλά κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου, να τιμωρηθεί ή όχι; Ανάμεσα στις πολιτικές ίντριγκες της εποχής και τις απαιτήσεις της επείγουσας αποστολής του, ο Φέλερς θα αναζητήσει με πάθος τη μυστηριώδη ύπαρξη που τον μύησε στην γοητεία της Ιαπωνίας, βέβαιος ότι τα γεγονότα που πρόκειται να ακολουθήσουν θα σημαδέψουν για πάντα την ιστορία δύο εθνών αλλά και την καρδιά του.

Με όχημα έναν έρωτα ενάντια στις αντιξοότητες και  βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία ζωντανεύει την εποχή της αμερικανικής κατοχής στην Ιαπωνία, στον απόηχο της παράδοσης του Αυτοκράτορα Χιροχίτο στο τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου, εστιάζοντας στις κινήσεις που έγιναν για την αποκατάσταση της ειρήνης στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου μεταπολεμικά. Από τον Βρετανό δημιουργό του «Κοριτσιού με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι». Mια ταινία για την κινητήρια δύναμη των ανθρώπων πίσω από τις μεγάλες ιστορικές στιγμές της ανθρωπότητας. Συμμετοχή και Βραβείο στο Φεστιβάλ  του Παλμ Σπρινγκς.

Διανομή: Village Films

Στις αίθουσες από 14.11.13