Mobius – Ο κύκλος του Mobius

Παραγωγή: Γαλλία/Βέλγιο/Λουξεμβούργο - 2013

Διάρκεια: 103 λεπτά

Είδος: Κατασκοπικό Θρίλερ   

Σκηνοθεσία: Eric Rochant

Πρωταγωνιστούν: Jean Dujardin, Cecil De France, Tim Roth, Emilie Dequenne, John Lynch, Maxim Vitorgan, Branca Katic, Brad Leland, Wendell Pierce, John Scurti.

Υπόθεση: O Γκρέγκορι Λιούμποφ, γνωστός και ως Μόιζ, είναι ένας Ρώσος πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών με βάση το Μονακό. Εκεί παρακολουθεί τις δραστηριότητες ενός ισχυρού επιχειρηματία. Η Άλις, μια διάνοια στα οικονομικά, έχει προσληφθεί για να υπηρετήσει μυστικά την ίδια αποστολή. Με την υποψία ότι η Άλις μπορεί να τους προδώσει, ο Γκρέγκορι παραβιάζει τον χρυσό κανόνα και έρχεται σε επαφή  μαζί της. Ένα απαγορευμένο πάθος θα δημιουργηθεί μεταξύ τους, που αναπόφευκτα θα σηματοδοτήσει την πτώση τους.

Ο σκηνοθέτης Έρικ Ροσάν, γνωστός από τις ταινίες του «Les Patriotes» (1994) και « L' École Pour Tous» (2006), επηρεασμένος από το «Notorius» του Χίτσκοκ, θέλησε να δημιουργήσει μια φιλόδοξη και αρκετά διαφορετική κατασκοπευτική περιπέτεια, συνδυάζοντας μια ιστορία – απαγορευμένης -  αγάπης, την κατασκοπεία  και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Με τον περσινό θριαμβευτή των Όσκαρ Ζαν Ντιζαρντέν.

Διανομή: Videorama Films σε συνεργασία με την Odeon