Beasts of the Southern Wild – Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2012

Διάρκεια:  93 λεπτά

Είδος:  Δράμα  Φαντασίας

Σκηνοθεσία: Benh Zeitlin

Πρωταγωνιστούν: Quvenzhane Wallis, Dwight Henry, Levy Easterly, Gina Montana, Lowell Landes, Pamela Harper.

Υπόθεση: Σε μία ξεχασμένη κοινότητα στις Νότιες Πολιτείες, αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, ζει  σχεδόν σαν ορφανή η εξάχρονη Χάς Πάπι.  Η μητέρα της έχει φύγει από καιρό, ο πατέρας της είναι άγριος και απόμακρος, κι εκείνη έχει αφεθεί στην τύχη της σε ένα απομονωμένο περιβάλλον γεμάτο ημιάγρια ζώα. 

Αντιλαμβάνεται το φυσικό κόσμο σαν έναν εύθραυστο ιστό πραγμάτων από την αρμονική συνύπαρξη των οποίων εξαρτάται το σύμπαν ολόκληρο. Όταν μια καταιγίδα σηκώνει τα νερά και ο πατέρας της αρρωσταίνει βαριά, άγρια ζώα ξυπνούν από τους παγωμένους τάφους τους και  η Χας Πάπι βλέπει τη φυσική τάξη όλων των αγαπημένων πραγμάτων που την περιβάλλουν να καταρρέει.  Απεγνωσμένη και αποφασισμένη να αποκαταστήσει τη δομή του κόσμου της, να σώσει το σπίτι της και τον πατέρα της, αυτή η μικροσκοπική ηρωίδα πρέπει να μάθει πως να επιβιώνει μέσα στην ατέλειωτη καταστροφή που την παρασύρει.

Η παιδική φαντασία , η αντίληψη της φύσης και η μαγεία του αληθινού κόσμου που παίρνει μυθικές διαστάσεις στα μάτια ενός χαρισματικού αλλά δυστυχισμένου πλάσματος. Μια μοναδική ταινία γεμάτη μαγεία και ποίηση, το ντεμπούτο του νεαρού Νεοϋορκέζου Μπεν Ζάιτλιν σάρωσε στο διάβα του σαν πλημμύρα όλα τα βραβεία: 50 βραβεία (!) μεταξύ των οποίων η Χρυσή Κάμερα του Φεστιβάλ Κανών και άλλα τρία βραβεία, το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής του Σάντανς, το Γκραν Πρι του Φεστιβάλ της Ντωβίλ, το Βραβείο του American Film Institute και άλλα καθ΄οδόν προς την τελετή απονομής των Όσκαρ και τις τέσσερις υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων και α΄γυναικείου ρόλου για το μικρό φαινόμενο με το παράξενο όνομα που είναι η νεώτερη υποψήφια ηθοποιός στην κατηγορία της σε όλη την ιστορία των Όσκαρ. Και είναι μόλις η πρώτη του ταινία! Ή το’ χεις ή δεν το ΄χεις…

Διανομή: Seven Films σε συνεργασία με τη Spentzos Films

Στις αίθουσες από 07.02.13