Η Πόλη των Παιδιών

Παραγωγή: Ελλάδα - 2011

Διάρκεια: 96 λεπτά.

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκικαπέππας

Πρωταγωνιστούν: Κίκα Γεωργίου, Ιωσήφ Πολυζωϊδης, Υρώ Λούπη, Λεωνίδας Κακούρης , Άννα Καλαϊτζίδου, Ναταλία Καλημερατζή, Δημήτρης Κοτζιάς, Βασίλης Μπισμπίκης, Μαρία Τσιμά, Γιώργος Ζιόβας, Μιχάλης Σαράντης.

Υπόθεση: Η ταινία ξετυλίγεται μέσα από τέσσερις περιπτώσεις εγκυμοσύνης, τη σχέση τεσσάρων ζευγαριών μέσα στην οικονομική κρίση. Τέσσερις ερωτικές ιστορίες εξελίσσονται παράλληλα με αφορμή και κοινό γνώμονα μια υπαρκτή αλλά ανεπιθύμητη ή μια επιθυμητή αλλά ανύπαρκτη εγκυμοσύνη. Η κάμερα διεισδύει μέσα απ’ τους τοίχους των διαμερισμάτων ή βρίσκεται στη μέση ενός δρόμου στο πουθενά, για να αναδείξει την κρίση μιας εποχής που νοσεί και επηρεάζει φανερά ή υπόγεια τις σχέσεις και την ανθρώπινη συμπεριφορά. Μια στερημένη από τον άντρα της που έχει συλληφθεί Ιρακινή μετανάστρια, ένα ζευγάρι που χωρίζει, ένα ζευγάρι που κινδυνεύει στα χέρια ενός παρανοϊκού, ένα ερωτικό τρίγωνο που έχει ακόμη ανοικτούς λογαριασμούς με το παρελθόν… όλα μπερδεύονται  μοιραία και τραγικά στην Εθνική Οδό.

Βραβευμένη από τη Διεθνή Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (με το βραβείο Fipresci) αλλά και από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών ως η καλύτερη ελληνική ταινία στο 52ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2011, βραβευμένη και από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου με τα βραβεία Σεναρίου,  Α’ Γυναικείου Ρόλου για τη συγκλονιστική Κίκα Γεωργίου και Οπτικών εφέ για τους αδελφούς Αλαχούζους, η Πόλη των Παιδιών του Γιώργου Γκικαπέππα, σκηνοθέτη του τηλεοπτικού 4 που κάνει εδώ ένα εντυπωσιακό κινηματογραφικό ντεμπούτο,  συνεχίζει να ταξιδεύει στα διεθνή φεστιβάλ διαγωνιζόμενη ανάμεσα σε σημαντικές ξένες παραγωγές.

Διανομή: Seven Films με τη συνεργασία της Σπέντζος Φιλμς.

Στις αίθουσες από 01.11.12