Rock of Ages

Παραγωγή: ΗΠΑ- 2012

Διάρκεια: 123 λεπτά.

Είδος: Ροκ Μιούζικαλ

Σκηνοθεσία: Adam Shankman

Πρωταγωνιστούν: Diego Boneta, Julianne Hough, Tom Cruise, Paul Giammati, Alec Baldwin, Russell Brand, Catherine Zeta-Jones, Malin Akerman, Bryan Cranston, Mary J. Blige, Kevin Nash, Jeff Chase.

Υπόθεση: Βασισμένο στο ομώνυμο μιούζικαλ του 2006, το “Rock of Ages” αφηγείται την ιστορία της Σέρι, μιας νεαρής επαρχιώτισσας και του Ντρου ενός νεαρού και φιλόδοξου μπάρμαν στο διάσημο ροκ κλαμπ Μπέρμπον Ρουμ, που γνωρίζονται και ερωτεύονται στο Λος Άντζελες, κυνηγώντας παράλληλα τα όνειρα τους. Το ροκ ν’ ρολ ρομάντζο τους ξετυλίγεται μέσα από τις διαχρονικές επιτυχίες των Def Leppard, Foreigner, Journey, Poison, REO Speedwagon, Twisted Sister και λοιπών. Το “Rock of Ages” βασίζεται στην θεατρική επιτυχία του Broadway που κέρδισε 5 υποψηφιότητες στα θεατρικά βραβεία Τόνι. Η παράσταση συνεχίζει ακόμη να παίζεται  στο Great White Way, στην Νέα Υόρκη, περιοδεύοντας παράλληλα σε όλο τον κόσμο. Παρότι τα περισσότερα κομμάτια της ταινίας είναι από το μιούζικαλ, ο Τζάστιν Θερού που συνυπογράφει το σενάριο μαζί με το δημιουργό του μιούζικαλ Κρις Ντ΄Αριένζο, προσέθεσε στην ταινία ένα από τα αγαπημένα του κομμάτια, όταν ήταν μικρός. Λέει, “Σκέφτηκα ότι το ‘Juke Box Hero’ θα ήταν ένας καλός τρόπος να προστεθούν στοιχεία στον χαρακτήρα του Ντρου. Σκιαγραφεί απόλυτα την εικόνα ενός εφήβου που θέλει να γίνει ροκ σταρ.” Ο ρόλος της Πατρίσια Γουίτμορ (Κάθριν Ζίτα-Τζόουνς), της γυναίκας του δημάρχου που κηρύσσει τον πόλεμο στην Sunset Strip και το The Bourbon Room δεν υπήρχε στο μιούζικαλ. “Προσθέσαμε τον ρόλο σαν σχόλιο για την πολιτισμική λογοκρισία εκείνης της περιόδου,” λέει ο σκηνοθέτης  Άνταμ  Σάνκμαν, δημιουργός του πετυχημένου κινηματογραφικού μιούζικαλ Hairspray.

Στο “Rock of Ages” ακούγονται θρυλικοί ροκ ύμνοι, όπως το “Pour Some Sugar On Me,” των Def Leppard, το “We’re Not Gonna Take It,” των Twisted Sister’, το “Don’t Stop Believin’, των Journey, αλλά και μπαλάντες όπως τα “I Wanna Know What Love Is,” των Foreigner,  “Every Rose Has Its Thorn,” των Poison και  “Can’t Fight This Feeling”, των REO Speedwagon. Τέτοιo ροκ, εντάξει; Μπορεί το στόρι να εκτυλίσσεται στο 1987 αλλά μη ζητάτε και Cure, New Order και τα συναφή. Είπαμε ροκ όπως Αμερική ή όπως American Idol… Μπορεί ο νεαρός και ταλαντούχος πρωταγωνιστής να είναι Λατίνο Σούπερσταρ με πλατινένιους δίσκους και εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές και η χαριτωμένη πρωταγωνίστρια να είναι μια ήδη φτασμένη country τραγουδίστρια και χορογράφος αλλά όλα τα λεφτά είναι ο μεταμορφωμένος σε μαστουρωμένο ροκ θρύλο Τομ Κρουζ που τραγουδάει εκπληκτικά για τις ανάγκες της ταινίας. Stacey Jaxx is King. 

Διανομή: Village

Στις αίθουσες από 28.06.12


ROCK OF AGES (ΡΟΚ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ)-TRAILER (GREEK SUBS) by VillageGR