Rampart - Στα Όρια

Παραγωγή: ΗΠΑ- 2011

Διάρκεια: 108 λεπτά.

Είδος: Αστυνομικό Δράμα

Σκηνοθεσία: Oren Moverman

Πρωταγωνιστούν: Woody Harrelson, Robin Wright, Sigourney Weaver, Ben Foster, Ice Cube, Ned Beatty, Steve Buscemi, Cynthia Nixon, Anne Heche, Audra McDonald, Brie Larson, Jon Foster, Stella Schnabel, John Bernthal.

Υπόθεση: Λος Άντζελες, 1999: ο βετεράνος του Βιετνάμ Ντέιβ Μπράουν (Γούντι Χάρελσον) είναι αστυνομικός στο τμήμα Rampart του Λος Άντζελες και αποφασισμένος να επιβάλει την προσωπική του αίσθηση δικαίου, ξεπερνώντας συχνά τα όρια μεταξύ σωστού και λάθους. Όταν καταγράφεται από κάμερα να χτυπά έναν ύποπτο, μπλέκεται σε έναν προσωπικό και συναισθηματικό στρόβιλο, καθώς το σκοτεινό του παρελθόν βγαίνει στο φως αλλά ο ίδιος αρνείται πεισματικά να αλλάξει την ακραία σεξιστική και ρατσιστική συμπεριφορά του. Κι ενώ ένα απίστευτο σκάνδαλο αστυνομικής διαφθοράς αποκαλύπτεται, ο κόσμος του Μπράουν – με δύο πρώην συζύγους που «τυχαίνει» να είναι και αδερφές, δύο κόρες, έναν λάθος μέντορα και πλήθος ερευνητών – αρχίζει να χάνει το νόημά του. Έτσι, σιγά-σιγά θα απογυμνωθεί από όλα τα στοιχεία που τον χαρακτήριζαν μέχρι σήμερα: την υποκρισία, το σοβινισμό, την υπεροψία, την ομοφοβία, το ρατσισμό, την επιθετικότητα, τη μισανθρωπία. Θα μπορέσει όμως να λυτρωθεί;

Από το δημιουργό του υποψήφιου για Όσκαρ σεναρίου και απρόβλητου στην Ελλάδα The Messenger (που κυκλοφόρησε το 2009 απευθείας στο DVD με τον τίτλο Παράπλευρες Απώλειες) μια σκληρή και έντονη ταινία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα που συγκλόνισαν το Λος Άντζελες  στο τέλος του 20ου αιώνα. Με τη συνεργασία στο σενάριο του περιβόητου συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων Τζέημς Ελρόι. Ο Γούντι Χάρελσον, υποψήφιος για την ερμηνεία του στα Independent Spirit Awards, απλώς δίνει τα ρέστα του.

Διανομή: Audio Visual

Στις αίθουσες από 28.06.12