Βιβή Ηρακλή

Της εξοχής τα πρωινά είναι όμορφα αλλά μπορούν να γίνουν και άγρια στη στιγμή. Όπως η Βιβή Ηρακλή, ένα κορίτσι της υπαίθρου όπως δηλώνει η ίδια, που χάρισε την άγρια ομορφιά της στο φακό του Grand Magazine. Wild Beauty…

Πως αισθάνεσαι μετά την πρώτη σου επαγγελματική φωτογράφηση;

Ήτανε μία πολύ δυνατή και ευχάριστη εμπειρία. Υπήρχε ένα δημιουργικό άγχος για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας και να δώσουμε δυναμικές εικόνες με ιδιαίτερο περιεχόμενο.


Πως βλέπεις τώρα πια τον κόσμο του μόντελινγκ; Είναι για σένα η πασαρέλα;

Ο κόσμος του modeling σήμερα έχει αλλάξει ριζικά σε σχέση με το παρελθόν, λόγω διάφορων παραγόντων όπως η τεχνολογία, τα social media και η αυξανόμενη ποικιλομορφία στον κλάδο.

Τα social media, όπως το Instagram και το TikTok, έχουν αλλάξει τη βιομηχανία του modeling. Πολλά μοντέλα δεν χρειάζονται πλέον παραδοσιακά πρακτορεία για να αναδειχθούν, καθώς οι πλατφόρμες αυτές τους επιτρέπουν να χτίσουν το δικό τους κοινό και να συνεργάζονται απευθείας με brands.

Η σύγχρονη βιομηχανία απαιτεί μεγαλύτερη ποικιλομορφία. Πλέον, τα μοντέλα με διάφορες εθνοτικές καταγωγές, σωματότυπους, ηλικίες και ταυτότητες φύλου έχουν περισσότερες ευκαιρίες. Τα πρότυπα ομορφιάς έχουν γίνει πιο ευρεία, αντανακλώντας τις πραγματικές κοινωνικές εξελίξεις.

Γενικότερα, το modeling έχει γίνει πιο προσβάσιμο και δυναμικό, με έμφαση στην αυθεντικότητα και την ποικιλομορφία.

Θεωρείς τον εαυτό σου κορίτσι της υπαίθρου ή της πόλης;

Της υπαίθρου ξεκάθαρα, αγαπώ την εξοχή, την πεζοπορία, το τρέξιμο στο βουνό, μου αρέσει η επαφή με τη φύση και τον καθαρό αέρα. Εξάλλου η επιλογή του location για την φωτογράφιση με τα άλογα είναι αναπόσπαστο κομμάτι από την παιδική μου ηλικία καθώς μεγάλωσα με αυτές τις εικόνες και τις βιωματικές εμπειρίες αφού είναι και η πατρίδα μου.

Φεμινισμός και Θηλυκότητα: Μπορούν να συνυπάρξουν;

Ο φεμινισμός και η θηλυκότητα μπορούν απόλυτα να συνυπάρξουν, και μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, ενισχύουν ο ένας τον άλλον. Ο φεμινισμός αφορά την ελευθερία των γυναικών να εκφράζουν τον εαυτό τους όπως επιθυμούν, χωρίς να δεσμεύονται από κοινωνικά στερεότυπα, ενώ η θηλυκότητα είναι μια μορφή έκφρασης που μπορεί να είναι σημαντική για πολλές γυναίκες.

Είσαι ικανοποιημένη ως νεαρή γυναίκα στο σημερινό κόσμο; Αισθάνεσαι ελεύθερη;

Ναι, αισθάνομαι ελεύθερη προσπαθώντας να κάνω όσο το δυνατό λιγότερη χρήση των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Επικεντρώνομαι στο πως θα καλλιεργήσω το πνεύμα μου μέσα από την γνώση, κάνοντας ταξίδια και από την δια βίου μάθηση.


Θα συμμετείχες σε καλλιστεία; Θεωρείς ότι είναι χρήσιμος ο θεσμός των καλλιστείων σήμερα η είναι ένας αναχρονισμός;

Ο θεσμός των καλλιστείων υπάρχει και εξελίσσεται σε ένα παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ένας θεσμός με ιστορική υπόσταση. Πάντοτε είχε σαν στόχο να αναδείξει την ομορφιά της γυναίκας κάθε χρόνο με διαφορετικό τρόπο, συμβαδίζοντας με τα νέα πρότυπα και τάσεις, κρατώντας όμως ως βάση την αληθινή φυσική ομορφιά, πάντα με σεβασμό στην Γυναικεία αξιοπρέπεια. Ναι θα συμμετάσχω στο θεσμό με μεγάλη μου χαρά και ανυπομονησία, θεωρώ θα είναι μια πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα εμπειρία.


Ξέρουμε ότι πρόσφατα ολοκλήρωσες τις σπουδές σου. Πέρα από τυχόν ενασχόληση με το μόντελινγκ, θα ήθελες να αξιοποιήσεις επαγγελματικά τις γνώσεις που απέκτησες; Ή μπορούν να περιμένουν για αργότερα;

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου πάνω στα χρηματοοικονομικά και εργάζομαι ήδη στον κλάδο καθώς με ενδιαφέρει πολύ η επιστήμη αυτή. Επόμενος στόχος μου θα ήταν ένα μεταπτυχιακό. Παράλληλα ο χώρος της μόδας για μένα έχει μία καλλιτεχνική διάσταση που μπορώ να συνδυάσω με τις άλλες δραστηριότητές μου καθώς με εμπνέει σαν άνθρωπο και με παρακινεί να το κάνω ευχάριστα!

Όλο και περισσότερο βλέπουμε τα σύγχρονα κορίτσια να παραμένουν με τις φίλες τους και μακριά από σχέσεις και ρομαντικούς δεσμούς; Εσύ πως βλέπεις τα αγόρια της ηλικίας σου; Βρίσκεις κοινό τόπο επικοινωνίας;

Οι σχέσεις είναι πολύ δύσκολες γενικά θέλουν χρόνο και προσπάθεια σε κάθε περίπτωση είναι κάτι ευχάριστο αρκεί να υπάρχει ο σωστός άνθρωπος που έχετε κοινές παραστάσεις και ζητούμενα για να μπορέσει να υπάρξει μία σωστή ήρεμη πορεία. Αυτά είναι βασικά ζητούμενα και θεωρώ ότι δεν πρέπει σαν άνθρωποι να κάνουμε υποχωρήσεις είτε είμαστε άντρες είτε γυναίκες. Τα αγόρια της σημερινής εποχής έχουν και αυτά να ανταπεξέλθουν σε δύσκολες συνθήκες θεωρώ ότι υπάρχουν και σωστοί άνθρωποι πως στόχο έχουν την ποιότητα.

Η μορφή της οικογένειας στο σύγχρονο δυτικό κόσμο διευρύνεται όλο και περισσότερο. Εσύ πως φαντάζεσαι στο μέλλον την οικογένειά που θα ήθελες να έχεις;

Η μορφή της οικογένειας σήμερα εξελίσσεται και προσαρμόζεται στις σύγχρονες κοινωνικές αλλαγές, και για πολλούς, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, η οικογένεια που θα ήθελα να έχω θα βασίζεται σε ορισμένες θεμελιώδεις αρχές : Αγάπη, σεβασμό, αλληλοϋποστήριξη και ευελιξία.


Τι σχέδια έχεις για το άμεσο μέλλον;

Να λάβω μέρος στα καλλιστεία, να κάνω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές και να οργανώσω το επόμενο ταξίδι μου.

Production: "MEDIA WAREHOUSE - GRAND MAGAZINE"

Model: Βιβή Ηρακλή

Φωτογράφος: Νίκος Ζαχαρόπουλος

Συνέντευξη: Τάσος Ντερτιλής

Assistant producer: Γιώργος Ζαχαρόπουλος

Περισσότερες εικόνες στην παρακάτω gallery.