Βασιλική Λυκογιάννη

Από τη Σχολή Πυροσβεστικής μπροστά στο φακό του Grand Magazine. Ομορφιά, αισιοδοξία, δύναμη. Η Βασιλική Λυκογιάννη είναι μια νεαρή Ελληνίδα που αξίζει όχι μόνο θαυμασμό για την εξωτερική ομορφιά της αλλά και σεβασμό για την εσωτερική της αλήθεια. Το μέλλον της ανήκει… Respect!       


Λαμβάνοντας υπόψη ότι μέχρι τώρα βρίσκεσαι μακριά από το χώρο της μόδας, πως έγινε να σε βρίσκουμε να ποζάρεις στο φακό του Grand Magazine; 

Το να ποζάρω μπροστά στον φακό του Grand Magazine στην ουσία προέκυψε τυχαία. Συγκεκριμένα, παρακολουθούσα τη δουλειά του κυρίου Ζαχαρόπουλου από το προφίλ του στο Instagram και με, αυτόν τον τρόπο, αποφάσισα να έρθω σε επικοινωνία μαζί του. Έτσι, ο ίδιος μου πρότεινε να με γνωρίσει από κοντά και να κάνουμε μια δοκιμαστική φωτογράφιση. Έπειτα από αυτά, μου πρότεινε να συμμετάσχω στο Grand Magazine και, φυσικά, συμφώνησα.

 

Η φωτογράφηση για το Grand Magazine ήταν η πρώτη σου εμπειρία μπροστά στο φακό; 

Ναι, ο φακός του Grand Magazine αποτελεί την πρώτη μου επαγγελματική φωτογράφιση σε εξωτερικό χώρο.

Και πως αισθάνεσαι για το αποτέλεσμα; 

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα της φωτογράφισης. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα, η οποία μου έδωσε όμορφες αναμνήσεις και με έκανε να συνειδητοποιήσω τις δυνατότητες μου μπροστά στον φακό.

Πως επέλεξες να καταταγείς στην Πυροσβεστική; 

Το να καταταγώ στην Πυροσβεστική ήταν μια συνειδητή επιλογή μου, καθώς θεωρώ ότι το επάγγελμα αυτό είναι ένα λειτούργημα ζωτικής σημασίας για τη σημερινή κοινωνία. Είναι, επίσης, ένα επάγγελμα, με το οποίο ήθελα από μικρή να ασχοληθώ και, έτσι, μέσα από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις αποφάσισα να το κυνηγήσω και το δήλωσα σαν πρώτη μου επιλογή στο μηχανογραφικό μου.

Εάν αύριο προκύψει κάτι ενδιαφέρον στο χώρο του modelling έχεις σκεφτεί αν θα αλλάξεις πορεία; 

Δεν έχω σκοπό να αλλάξω πορεία και να παρατήσω τη δουλειά μου, καθώς η Πυροσβεστική ήταν πάντα ένα από τα όνειρα μου και είμαι ευγνώμων που κατάφερα να το υλοποιήσω. Όμως, θα ήθελα να ασχοληθώ και με τον χώρο του modelling στα πλαίσια που μπορώ να το συνδυάσω με τις υπόλοιπες ασχολίες μου. Έτσι, είμαι ανοιχτή σε νέες προτάσεις, από τη στιγμή που είναι κι αυτός ένας χώρος που με ενδιαφέρει και θα ήθελα στην ηλικία που είμαι να δοκιμάσω τις δυνατότητες μου και σε αυτόν.

 

Πως είναι η καθημερινότητα σου; 

Η καθημερινότητα μου επηρεάζεται, όπως είναι φυσικό, σε μεγάλο βαθμό από τη σχολή και τη δουλειά μου. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά στον ελεύθερο μου χρόνο, μου αρέσει να πηγαίνω βόλτες με τις παρέες μου, να κάνω γυμναστική, να δοκιμάζω νέες εμπειρίες και, γενικώς, θέλω να γεμίζω με ευχάριστο και εποικοδομητικό τρόπο τον χρόνο μου, καθώς ένα από τα πράγματα που δε μου αρέσουν καθόλου είναι η αδράνεια. Βέβαια, υπάρχουν και στιγμές στην καθημερινότητα μου, στις οποίες θέλω να ξεκουραστώ και να αφιερώσω χρόνο στον εαυτό μου και στους κοντινούς μου ανθρώπους.

Νεολαία και Πολιτική: ποια είναι η σχέση τους σήμερα κατά τη γνώμη σου; 

Στις μέρες μας, θεωρώ πως η σχέση Νεολαίας και Πολιτικής περνάει από διάφορες δοκιμασίες. Είναι ευνόητο ότι ο χώρος της Πολιτικής πρέπει να κάνει πολλά ακόμα βήματα, έτσι ώστε να κατανοήσει τα προβλήματα και τις ανάγκες της σημερινής Νεολαίας και να τις ικανοποιήσει με ουσιώδη τρόπο. Μόνο έτσι ο χώρος της Πολιτικής θα προσεγγίσει τη Νεολαία. Σίγουρα έχουν γίνει ήδη κάποια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά, κατά τη γνώμη μου, θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές στον χώρο της πολιτικής στην Ελλάδα, έτσι ώστε οι νέοι της χώρας μας να αποκτήσουν πιο ενεργή συμμετοχή σε αυτή.

Πιστεύεις ότι έχεις δυνατό χαρακτήρα; 

Πιστεύω ότι ο χαρακτήρας μου αποτελεί μια μίξη ευαισθησίας και δυναμισμού, χαρακτηριστικά τα οποία βγάζω στην επιφάνεια ανάλογα με τις συνθήκες που έρχομαι αντιμέτωπη.

Πως θα σε βοηθούσε αυτό σε περίπτωση που τυχόν βρεθείς στο δύσκολο χώρο της Ομορφιάς; 

Ο χώρος της Ομορφιάς είναι πράγματι ένας δύσκολος χώρος, ο οποίος απαιτεί να είσαι οπλισμένος όχι μόνο με δυναμισμό, αλλά και με υπομονή. Φυσικά τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με την αυτοπεποίθηση καθίστανται απαραίτητα στον χώρο της Ομορφιάς.

 

Γνώση ή πληροφορία; Τι πιστεύεις ότι χαρακτηρίζει τον σημερινό κόσμο; 

Κατά τη γνώμη μου, η πληροφορία είναι αυτή που χαρακτηρίζει, κατά κύριο λόγο, τον σημερινό κόσμο. Δυστυχώς, η σημερινή κοινωνία δίνει περισσότερη έμφαση στο <<φαίνεσθαι>> και στις πληροφορίες που απορρέουν από αυτό, με αποτέλεσμα να ξεχνάμε τη σημασία της αληθινής γνώσης και της διαδικασίας απόκτησης της.

Πιστεύεις στην ισότητα και τις ίσες ευκαιρίες; Θα ήσουν διατεθειμένη να αγωνισθείς για αυτές; 

Φυσικά και πιστεύω στην ισότητα και τις ίσες ευκαιρίες για όλους! Είναι ζωτικής σημασίας ο καθένας μας να είναι διατεθειμένος να δώσει τους δικούς του αγώνες για τα ιδανικά αυτά!

Γυναίκες και άνδρες γίνονται φίλοι; Εσύ έχεις άνδρες φίλους; 

Ναι, θεωρώ πως η φιλία ανάμεσα σε μια γυναίκα και έναν άνδρα είναι εφικτή. Προσωπικά, έχω άνδρες φίλους, οι οποίοι είναι σημαντικοί για εμένα και τους εκτιμώ ιδιαίτερα.

 

Τι μπορεί να περιμένει μια νέα γυναίκα σήμερα από την πολιτική και για τι πρέπει να συνεχίσει να αγωνίζεται; 

Στις μέρες μας, όλες οι γυναίκες έχουν να περιμένουν από τον χώρο της πολιτικής τη διασφάλιση και την ανάδειξη της προστασίας, των δυνατοτήτων και της ισότητας τους. Για αυτά τα ιδανικά και τα δικαιώματα έχουν γίνει παρά πολλοί αγώνες, τους οποίους είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε! Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα περιορίσουμε τα κρούσματα καταπάτησης τους, αλλά και θα διασφαλίσουμε το πέρασμα τους στις επόμενες γενιές, αφήνοντας ο καθένας μας ξεχωριστά το στίγμα του για να γίνει η κοινωνία μας καλύτερη…

Είσαι αισιόδοξη για το μέλλον; 

Ένα από τα στοιχεία τα οποία με χαρακτηρίζουν σαν άνθρωπο είναι η αισιοδοξία μου. Θεωρώ πως μόνο μέσα από την αισιοδοξία, την αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας και το αίσθημα της δικαιοσύνης θα μπορέσουμε σαν κοινωνία να πολεμήσουμε όλα τα δυσάρεστα γεγονότα που συμβαίνουν και να διατηρήσουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο… 

Production: "MEDIA WAREHOUSE - GRAND MAGAZINE"

Model: Βασιλική Λυκογιάννη

Συνέντευξη: Τάσος Ντερτιλής

Φωτογράφος: Νίκος Ζαχαρόπουλος

Styling: Κωνσταντίνος Πανταζώνας

Make up artist: Ξένια Πετριτσοπούλου

Assistant producer: Γιώργος Ζαχαρόπουλος

 

Eυχαριστούμε θερμά την εταιρία "Pantazonas Fashion Stores" για την χορηγία των ενδυμάτων

https://pantazonas.gr/el/

 

Eυχαριστούμε θερμά την εταιρία "Theory of Beauty" για την χορηγία των καλλυντικών

theory_of_beauty

Theory of beauty academy