Aquaman and the Lost Kingdom - Aquaman: Το χαμένο βασίλειο

Παραγωγή: ΗΠΑ 2023 

Διάρκεια: 124 λεπτά 

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας 

* ½ 

Σκηνοθεσία: James Wan 

Πρωταγωνιστούν: Jason Momoa, Patrick Wilson, Yahya Abdul-Mateen II, Dolph Lundgren, Temuera Morrison, Nicole Kidman, Jani Zhao, Amber Heard, Vincent Regan, Randall Park, Pilou Asbæk, Indya Moore. 

ΣΥΝΟΨΗ: Έχοντας αποτύχει να εξολοθρεύσει τον Aquaman την πρώτη φορά και διψασμένος να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του, ο Μπλακ Μάντα θα κάνει τα πάντα για να τον καταστρέψει. Αυτή τη φορά, ο Μπλακ Μάντα είναι πιο ισχυρός από ποτέ έχοντας τιθασεύει τη δύναμη της μυθικής Μαύρης Τρίαινας,  που έχει την ικανότητα να ζωντανεύει μία αρχαία κακόβουλη δύναμη. Για να τον κατατροπώσει, ο  Aquaman θα στραφεί στον φυλακισμένο αδελφό του Ορμ, τον πρώην βασιλιά της Ατλαντίδας. Τα δύο αδέλφια πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές τους για να προστατεύσουν το βασίλειο και να σώσουν την οικογένεια του Aquaman και τον κόσμο ολόκληρο από τον αφανισμό. 

Ένα sequel είναι πάντα αναμενόμενο όταν πρόκειται για την μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία ενός studio, εν προκειμένων της DC Comics. Το θέμα είναι τι έχει να προσφέρει στο franchise προκειμένου να αποτελέσει μια εξίσου μεγάλη ή και ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. Πόσο θα προχωρήσει την πλοκή, προς τα που θα οδηγήσει τους χαρακτήρες και πως θα εξελιχθούν μέσα από τις περιπέτειές τους για να ανανεώσουν το ενδιαφέρον του fan base.

Στην περίπτωση του αμφίβιου Aquaman, τίποτε απολύτως δεν προσφέρει αυτό το πολυαναμενόμενο  sequel πέρα από τα όντως εντυπωσιακά οπτικά εφέ που εξελίχθηκαν ακόμη περισσότερο μέσα σε μια 5ετία. Κι όχι μόνο δεν προσθέτει αλλά αφαιρεί όλη τη δροσερή αφέλεια του Aquaman που ξετρέλανε τους fans και έκανε superstar τον Jason Momoa, αντικαθιστώντας την από μια τετριμμένη αμερικανιά περί αδελφικών δεσμών και ισχύος εν τη οικογενειακή ενώσει. Δεν μπορεί να επιβιώσει ένα comic franchise που αποφασίζει να μετατραπεί σε μια σειρά από υποπλοκές οικογενειακής κομεντί που χαραμίζουν τα 200 εκατομμύρια του προϋπολογισμού του. Το box office είναι αμείλικτο…

Όσο για τη σκηνοθεσία του «πολύ» James Wan είναι τουλάχιστον ανύπαρκτη! Όλα στον αυτόματο πιλότο σε σημείο να αναρωτιέσαι μήπως ξεκίνησε ήδη στα μουλωχτά η σεναριακή χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης για την οποία τόσος ντόρος έγινε μέσα στο 2023. Κρίμα… 

Διανομή: Tanweer 

Στους κινηματογράφους από 21.12.23