The Pirates: Band of misfits - Πειρατές! (3D)

Παραγωγή: Βρετανία/ΗΠΑ – 2012

Διάρκεια: 88 λεπτά

Είδος: Κινούμενα σχέδια

Σκηνοθεσία: Peter Lord (με τη συνεργασία του Jeff Newitt)

Με τις φωνές των: Hugh Grant, Brendan Gleeson, Jeremy Piven, Brian Blessed, Lenny Henry, Salma Hayek, Imelda Staunton.

Στην Ελληνική μεταγλώττιση η μετάφραση είναι της Λένας Μαραβέα και η σκηνοθετική προσαρμογή του Πέτρου Δαμουλή.

Δανείζουν τις φωνές τους οι: Χρήστος Θάνος, Λίλα Μουτσοπούλου, Μάντυ Λάμπου, Τζίμης Απέργης, Ηλίας Ζερβός, Κώστας Τσάκωνας, Αργύρης Παυλίδης, Δημήτρης Παπαδάτος, Φώτης Πετρίδης, ‘Αγγελος Λιάγκος, Βασίλης Μήλιος, Θανάσης Κουρλαμπάς, Μαρία Ζερβού, Πέτρος Δαμουλής, Χρύσα Διαμαντοπούλου.

Υπόθεση: Στους «Πειρατές» επιβιβαζόμαστε σε ένα ετοιμόρροπο καράβι με επικεφαλής έναν όχι ακριβώς πετυχημένο Πειρατή Καπετάνιο με πλούσια γενειάδα. Με ένα κουρελιάρικο πλήρωμα στην υπηρεσία του και φαινομενικά ανήξερος για τα ανυπέρβλητα εμπόδια που έχει να αντιμετωπίσει, ο Πειρατής Καπετάνιος έχει ένα όνειρο: να νικήσει τον Μαύρο Μπέλαμι  και την Κάτλας  Λιζ στην κούρσα για το βραβείο του Πειρατή της Χρονιάς. Είναι μια αναζήτηση που παρασύρει τους ήρωες από τις ακτές της εξωτικής Ματωμένης  Νήσου μέχρι τους ομιχλώδεις δρόμους του Βικτωριανού Λονδίνου. Κάπου στη διαδρομή πολεμάνε με μια διαβολική βασίλισσα, ενώ συνεργάζονται με έναν ερωτοχτυπημένο νεαρό επιστήμονα, χωρίς ποτέ να χάσουν το στόχο τους: την περιπέτεια!

Μια αλμυρή περιπέτεια, ένα ξεκαρδιστικό  έπος, μια εμπνευσμένη ταινία με εξωτικές χάρες, ένας τουλάχιστον ανεπαρκής και αθεράπευτα αισιόδοξος Πειρατής Καπετάνιος που έχει στο πλευρό του το πιο απροσάρμοστο πλήρωμα όλων των εποχών και στον ώμο του ένα παπαγάλο  που θα γραφτεί στην ιστορία της ορνιθολογίας  και της παγκόσμιας  πειρατείας. Πρόκειται για την νέα παραγωγή  της ονομαστής Βρετανικής εταιρείας κινουμένων σχεδίων Aardman (Chicken Run, Wallace and Gromit, Arthur Christmas) βραβευμένης με 400 διεθνή βραβεία, μεταξύ των οποίων και 4 ΄Οσκαρ, σε συνεργασία με την Sony Pictures Animation. Η ταινία έχει γυριστεί με την τεχνική του stop - motion η οποία είναι και το σήμα κατατεθέν της Aardman. 525 άνθρωποι δούλεψαν για αυτήν, μεταξύ των οποίων 33 animators και 41 μονάδες γυρίσματος σε 4 στούντιο.

Το πειρατικό καράβι είναι εξ ολοκλήρου χειροποίητο και αποτελείται από 44.569 κομμάτια. Καλό Πειρατικό Πάσχα!

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 15.04.12.


ΠΕΙΡΑΤΕΣ! - OFFICIAL TRAILER από FeelgoodEntertainment