Νατάσα Βελιανίτη

Γεννημένη στην Αθήνα αλλά μεγαλωμένη στην όμορφη Ζάκυνθο από όπου και κατάγεται, η πανέμορφη Νατάσα έχει τελειώσει Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στη σχολή του ΑΝΤ1 και έχει κάνει και την πρακτική της στο ραδιόφωνο του σταθμού «Ρυθμός 94.9» αλλά και στο πρωινό του ΑΝΤ1 στο κομμάτι της μόδας, πριν ασχοληθεί με το modelling για το οποίο έκανε σπουδές σε σχολή γνωστού Πρακτορείου.

Επαγγελματικά ξεκίνησε με φωτογραφήσεις μόδας για γνωστούς σχεδιαστές και e-shops αλλά και με επιδείξεις. Έτσι η πασαρέλα της ήταν γνώριμη όταν λάμβανε μέρος στο διαγωνισμό για την ανάδειξη της Μις Παγκόσμιος Τουρισμός που έγινε στο Ζάππειο το 2020 και στον οποίο θριάμβευσε ανάμεσα σε 15 κορίτσια από διάφορες χώρες.

Στα άμεσα σχέδιά της είναι η ενασχόληση με το τραγούδι καθώς πάντα το αγαπούσε και είχε ξεκινήσει μαθήματα φωνητικής αλλά λόγω των περιορισμών της πανδημίας δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει όσα είχε σχεδιάσει τα τελευταία δύο χρόνια.

Εντυπωσιακό ρεζουμέ για ένα κορίτσι στην αρχή της καριέρας του στο χώρο της μόδας και της ομορφιάς.

Εδώ στο GrandMagazine, της ευχόμαστε κάθε επιτυχία αλλά της βάλαμε και κάποια ερωτήματα, έτσι για να δούμε τα πράγματα και από την άλλη πλευρά, την πλευρά των γυναικών που αμφισβητούν, ανοικτά πλέον, «ανδρικούς» θεσμούς όπως τα καλλιστεία στα οποία η ίδια είχε συμμετάσχει με θριαμβευτικά αποτελέσματα.

Πως βλέπεις ως σύγχρονη γυναίκα το θεσμό των καλλιστείων; Γιατί ένα κορίτσι να πρέπει σήμερα στον 21ο αιώνα να κριθεί για τα εξωτερικά του γνωρίσματα για να επιτύχει μια καριέρα;

Τα καλλιστεία είναι ένας θεσμός που λειτουργεί εδώ και χρόνια και θεωρώ ότι είναι μια ευκαιρία για να αναδειχθούν νέα κορίτσια στο χώρο της μόδας. Ένα κορίτσι όμως, για να επιτύχει μια καριέρα, δεν αρκεί να κριθεί μόνο για τα εξωτερικά του γνωρίσματα. Θα πρέπει εκτός από εξωτερική ομορφιά να διαθέτει και άλλα στοιχεία που θα την κάνουν μια προσωπικότητα ολοκληρωμένη. Θα πρέπει να έχει την απαραίτητη μόρφωση για να μπορεί να σταθεί σε οποιαδήποτε περίσταση. Η ουσία είναι μια ωραία κοπέλα να πηγαίνει μαζί με μια ωραία προσωπικότητα  γιατί έτσι θα μπορέσει να εξασφαλίσει την επιτυχία σε ότι επιλέξει να κάνει.

Σε περίπτωση που θα κέρδιζες ένα ακόμη διεθνή τίτλο πως θα τον αξιοποιούσες; Για την ενίσχυση της καριέρας σου μόνο ή και για προβολή κάποιων θετικών σκοπών σε παγκόσμιο επίπεδο;

Σε αυτήν την περίπτωση θα είμαι σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε συνεργασία με το εξωτερικό καθώς πέρυσι λόγω της πανδημίας έχασα πολλές ευκαιρίες! Πιστεύω ότι ένας διεθνής τίτλος θα με βοηθούσε τόσο στην ενίσχυση της καριέρας μου όσο και στο να βάλω στόχο την προβολή θετικών σκοπών σε παγκόσμιο επίπεδο! Η προβολή της φυσικής ομορφιάς του τόπου μου και το φιλειρηνικό πνεύμα που τον χαρακτηρίζει είναι δύο βασικά στοιχεία που πρέπει να αναδειχθούν. Καλό είναι μέσα από τέτοιους διεθνείς διαγωνισμούς, εκτός από την ομορφιά να αναδεικνύονται και αξίες βασικές για το κοινωνικό σύνολο.

‘Εχουμε ακούσει και διαβάσει πολλά για κακοποιητικές ενέργειες στον ευρύτερο καλλιτεχνικό χώρο. Πως νομίζεις ότι μια γυναίκα μπορεί να αμυνθεί σήμερα αποτελεσματικά;

Ειδικά τον τελευταίο καιρό αναφέρονται όλο και περισσότερες κακοποιητικές ενέργειες και όχι μόνο στον καλλιτεχνικό χώρο. Ίσως υπάρχει αύξηση λόγω της όλης κατάστασης με την πανδημία. Παρόλα αυτά θεωρώ πως είναι απαράδεκτο και πως όταν συμβαίνει αυτό, σίγουρα όποιος το προκαλεί δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μένει ατιμώρητος. Η γυναίκα και η κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της θα πρέπει να μην αφήνει περιθώρια στον καθένα και να κρατάει μια σοβαρή στάση. Αυτό είναι μια καλή άμυνα.

 

Θα λάμβανες μέρος σε τηλεοπτικό reality τύπου survivor;

Δεν μπορώ εύκολα να συμβιώσω σε ένα σπίτι με πολλά άτομα για πολύ καιρό, πόσο μάλλον σε ένα νησί κάτω από τέτοιες συνθήκες. Οπότε μάλλον όχι, αλλά ποτέ μη λες ποτέ!

Πως είναι η καθημερινότητά σου μετά τη χαλάρωση των μέτρων; Υπάρχει χώρος για διακοπές;

Η καθημερινότητά μου είναι σε γενικές γραμμές ήρεμη. Σίγουρα με τη χαλάρωση των μέτρων πήραμε όλοι μια ανάσα καθώς μας είχε επηρεάσει αρνητικά όλη αυτή η κατάσταση, ειδικά την ψυχολογία μας! Πιστεύω ότι από το Σεπτέμβρη θα αρχίσουν όλα να μπαίνουν σε μια σειρά πάλι (αν δεν μας ξανακλείσουν!) και θα ασχοληθώ επιτέλους με τη δημοσιογραφία και το τραγούδι. Αυτή την περίοδο πάντως, επειδή είναι πιο ήρεμα τα πράγματα λόγω καλοκαιριού, υπάρχει χώρος για διακοπές!

Production: "MEDIA WAREHOUSE"

Συνέντευξη: Τάσος Ντερτιλής

Φωτογράφος: Νίκος Ζαχαρόπουλος

Styling: Κωνσταντίνος Πανταζώνας

Make up artist: Κατερίνα Μαντοπούλου

Assistant Producer: Kωνσταντίνος "Silvio" Παράσογλου

Special Thanks: Μάριος Ανδρακάκος

 

Eυχαριστούμε θερμά την εταιρία "Pantazonas Fashion Stores" για την χορηγία

https://pantazonas.gr/el/

 

Eυχαριστούμε θερμά την εταιρία "Lingerie Center" για την χορηγία

https://www.lingeriecenter.gr/

 

Eυχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία το "Calma d'Alma"

 

https://www.facebook.com/CalmaDAlma23