La Femme du Véme (The Woman in the Fifth) – Η Γυναίκα του Πέμπτου

Παραγωγή: Γαλλία/Πολωνία/Βρετανία– 2011

Διάρκεια: 85 λεπτά

Είδος: Θρίλερ

Σκηνοθεσία: Pawel Pawlikowski

Πρωταγωνιστούν: Ethan Hawke, Kristin Scott Thomas, Joanna Kulig. Samir Guesmi, Delphine Chuillot, Julie Papillon, Geoffrey Carey, Mamadou Minte, Marcela Iakub.

Υπόθεση: Ο Αμερικανός συγγραφέας Τομ Ρικς (Ίθαν Χοκ) έρχεται στο Παρίσι αποφασισμένος να διεκδικήσει την παλιά του ζωή και να ξανακερδίσει την αγάπη της γυναίκας και της κόρης του. Τα πράγματα όμως δεν πηγαίνουν όπως θα ήθελε και καταλήγει σε ένα υποβαθμισμένο ξενοδοχείο των προαστίων, αναγκασμένος να δουλεύει σαν νυχτοφύλακας για να κερδίσει τα προς το ζην. Τότε γνωρίζει τη Μάργκιτ (Κρίστιν Σκοτ Τόμας), μια όμορφη αλλά μυστηριώδη ξένη. Η έντονη και παθιασμένη σχέση τους, όμως, δείχνει να πυροδοτεί μια σειρά από ανεξήγητα γεγονότα, σα να υπάρχει μια σκοτεινή δύναμη που να ελέγχει ολόκληρη τη ζωή του.

‘Ενας Χολιγουντιανός σταρ συναντά έναν φημισμένο Ευρωπαίο δημιουργό για να υποκύψουν και οι δύο στη μυστηριώδη γοητεία της πιο κομψής και λαμπερής σταρ κι από τις δύο πλευρές της Μάγχης. Ένα θρίλερ με επιρροές Πολάνσκι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Ντάγκλας Κένεντι.

Διανομή: Videorama Films (Με τη συνεργασία της Audio Visual)

Στις αίθουσες από 29.03.12.