Antoinette dans les Cévennes – Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ

Παραγωγή: Γαλλία 2020 

Σε συμπαραγωγή με το Βέλγιο 

Διάρκεια: 97 λεπτά

Είδος: Κομεντί

* * *

Σκηνοθεσία: Caroline Vignal

Πρωταγωνιστούν: Laure Calamy, Benjamin Lavernhe, Olivia Côte, Marc Fraize, Jean-Pierre Martins, Louise Vidal, Lucia Sanchez, Maxence Tual και η Marie Rivière.

ΣΥΝΟΨΗ: Μήνες τώρα η Antoinette περιμένει το καλοκαίρι για μια ρομαντική εβδομάδα με τον εραστή της Vladimir. Τελευταία στιγμή εκείνος ακυρώνει: η γυναίκα του κανόνισε οικογενειακή εκδρομή στην οροσειρά Cévennes με γάιδαρο! Παρατημένη, η Antoinette αποφασίζει να ακολουθήσει κι αυτή το «μονοπάτι του Stevenson». Όταν φτάνει, πουθενά ο Vladimir, παρά μόνο κάποιος Patrick – ένας ανυπάκουος γάιδαρος – που θα τη συνοδεύσει στο περίεργο ταξίδι της... 

Η επιρροή του μεγάλου Ερίκ Ρομέρ και των Ηθικών Ιστοριών του είναι εμφανής σε αυτή την τρισχαριτωμένη παραβολή για τον έρωτα, την φύση και την ελευθερία μόνο που η δημιουργός της, Καρολίν Βινιάλ, αποφεύγει την ηθικολογία ή μάλλον αντιστρέφει τον ηθικολογικό χαρακτήρα του έργου του βαθιά θρησκευόμενου μέντορά της για να μας δώσει το πορτραίτο μιας σύγχρονης ελεύθερης γυναίκας που παίρνει κυριολεκτικά τα βουνά για να βρει τον έρωτα. Μπορεί η αναζήτησή της να συναντά εμπόδια και ανατροπές αλλά εκείνη θα επιμείνει, πότε πεισμωμένη, πότε απελπισμένη αλλά πάντα μαχήτρια και χαμογελαστή, να διεκδικεί μια θέση στον ήλιο. Αλλού όμως η ζωή θα την πάει τελικά και η πορεία αυτή θα την οδηγήσει να βρει την πνευματική της ισορροπία και τη γαλήνη που προσφέρει η επαφή με τη φύση. Πνευματικός της εδώ δεν θα είναι κάποιος ιερωμένος ή γκουρού αλλά ένας απλός, ταπεινός γαϊδαράκος, ο Πατρίκ, σύμβολο της φύσης που βρίσκεται γύρω μας, και που αν και την περιφρονούμε και την παραβιάζουμε, πάντα είναι εκεί, αγέρωχη και όμορφη, όταν θελήσουμε να την αφουγκραστούμε.

Η Αντουανέτ είναι ένας ρόλος κομμένος και ραμμένος για το εκρηκτικό ταμπεραμέντο της Λορ Καλαμί, διάσημης στον μη γαλλόφωνο κόσμο από το Dix Pour Cent τη σειρά του Netflix που την καθιέρωσε, αλλά και πολύ δημοφιλούς στο γαλλόφωνο κόσμο τόσο στο Θέατρο όσο και στην Οθόνη. Με την Αντουανέτ ήρθε και η επιβράβευση με το Σεζάρ Γυναικείας Ερμηνείας.

Μια ταινία που θα «απελευθερώσει» το κοινό της και θα το κάνει να δει τον κόσμο με άλλο πιο αισιόδοξο μάτι. 

Διανομή: Filmtrade & Tanweer 

Στις αίθουσες από 09.06.22 

 

Διαβάστε παρακάτω την ιστορία πίσω από το διάσημο μονοπάτι του Stevenson 

Ο Robert Louis Stevenson είναι πλέον γνωστός στο ευρύ κοινό χάρη σε πολλά βιβλία, τα πιο διάσημα από τα οποία είναι το Το νησί του θησαυρού (1883) και Ο Δόκτωρ Τζέκιλ και ο κύριος Χάιντ (1886). Αλλά το 1878, ο Robert Louis Stevenson δεν έχει δημοσιεύσει σχεδόν τίποτα. Είναι 28 ετών, ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας, έχει εύθραυστη υγεία και έχει μια αρκετά περίπλοκη προσωπική ζωή: από πλούσιο περιβάλλον, εξαρτάται οικονομικά από τον πατέρα του, Τόμας, έναν ένθερμο καλβινιστή που βλέπει με υποψία τη μποέμικη ζωή του γιού του: στα μέσα της βικτωριανής εποχής, ο Ρόμπερτ βγαίνει με μια παντρεμένη γυναίκα και μητέρα δύο παιδιών, την Fanny Osbourne, την οποία γνώρισε στη Γαλλία ενώ όταν είχε έρθει για να εκπαιδευτεί στη ζωγραφική με τους ιμπρεσιονιστές του Barbizon. 

Είναι ένας μεγάλος έρωτας... Αλλά τον Αύγουστο του 1878 η Φάνι επιστρέφει στην Καλιφόρνια και ο Ρόμπερτ βυθίζεται στην κατάθλιψη. Είναι με την ελπίδα να ξεχάσει τη Φάνι - και να ικανοποιήσει την περιέργειά του - που στις 22 Σεπτεμβρίου 1878, ο νεαρός Σκωτσέζος έφυγε για να περπατήσει στην περιοχή της Cevennes. Στο Monastier-sur-Gazeille (Haute-Loire), αγόρασε ένα γαϊδουράκι, τον Modestine, που θα τον συνοδεύσει στο ταξίδι του. 12 μέρες, 220 χλμ και πολλές περιπέτειες αργότερα, φτάνει στο Saint-Jean-du-Gard. Έγραψε στη συνέχεια ένα χρονικό αυτού του ταξιδιού, το οποίο δημοσιεύτηκε το 1879, υπό τον τίτλο Ταξίδι με έναν γάιδαρο στην Cevennes. Με τα χρήματα που παίρνει από την δημοσίευση αυτού του βιβλίου θα μπορέσει να συναντήσει την Fanny στις Ηνωμένες Πολιτείες και εκείνη να πάρει διαζύγιο και τελικά να την παντρευτεί. 

Το οδοιπορικό του Στήβενσον έχει γίνει σταδιακά αγαπημένη διαδρομή για τους πεζοπόρους όλου του κόσμου. Έχει εμπνεύσει πολλές ταξιδιωτικές επιθυμίες και κατέστησε δυνατή την ανίχνευση της διαδρομής που διανύθηκε από τον Robert και τον Modestine τον 19ο αιώνα.

Γνωστό ως Chemin de Stevenson (Μονοπάτι του Στήβενσον), το GR®70 προσελκύει πλέον περισσότερους 10.000 πεζοπόρους τον χρόνο που έρχονται να περπατήσουν στα χνάρια αυτού του ερωτευμένου με τη Γαλλία Σκωτσέζου τυχοδιώκτη… 

Διαβάστε επίσης τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Grand Magazine με την Caroline Vignal και τη Laure Calamy στο παρακάτω Link 

https://www.grandmagazine.gr/el/article/6678/caroline-vignal-laure-calamy-sunenteuxi-sto-grand-magazine