River

Παραγωγή: Αυστραλία 2021 

Διάρκεια: 75 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ

* * *

Σκηνοθεσία: Jennifer Peedom

Co-Director: Joseph Nizeti

Αφήγηση: Willem Dafoe

ΣΥΝΟΨΗ: Το νέο ντοκιμαντέρ της Τζένιφερ Πίντομ πηγαίνει το κοινό του ένα ταξίδι στο χώρο και τον χρόνο, το οποίο εκτείνεται σε τρεις ηπείρους και δεκάδες ποτάμια σε κλίμακες και από απόψεις που δεν έχουν παρουσιαστεί ξανά. Η σύνθεση εικόνας, μουσικής και ποιητικής αφήγησης δημιουργεί μια ονειρική ωδή στον φυσικό κόσμο και προτείνει μια νέα διατύπωση της ιστορίας τόσο των ποταμών όσο και του ανθρώπινου πολιτισμού. 

39 χώρες απεικονίζονται στην ταινία: Από την Αυστραλία στις ΗΠΑ, από το Μπαγκλαντές στη Μποτσουάνα και την Αίγυπτο, από την Ισπανία στη Νορβηγία, τη Ρωσία, τη Μογγολία, την Κορέα και τόσες άλλες όμορφες γωνιές του πλανήτη μας. Με new age διάθεση, ισχυρά οικολογικά μηνύματα και μια αίσθηση ανιμιστικής παράδοσης, η Τζένιφερ Πίντομ και οι συνεργάτες της μας πάνε ένα ταξίδι αξέχαστο σε μέρη που δεν είχαμε φανταστεί την ύπαρξή τους. Από τα θεοποιημένα ποτάμια των αρχαίων πολιτισμών στα σύγχρονα ποτάμια η ροή των οποίων έχει υποταχθεί στην ανθρώπινη δραστηριότητα μέσα από γιγάντια φράγματα, η ταινία παρουσιάζει την ανατροπή της ισορροπίας ανάμεσα σε φύση και άνθρωπο και τα τραγικά αποτελέσματα της ανεξέλεγκτης βιομηχανικής δραστηριότητας.

Υποβλητικό το εικαστικό αποτέλεσμα με εντυπωσιακή αφήγηση από τον Γουίλεμ Νταφόε και επιτυχημένες επιλογές κλασικής και σύγχρονης μουσικής που εκτελεί η Αυστραλιανή Ορχήστρα Δωματίου. 

Διανομή: Neo Films 

Στις αίθουσες από 10.03.22