Smagen af sult – Η Γεύση της Απιστίας

Παραγωγή: Δανία 2021 

Σε συμπαραγωγή με: Σουηδία 

Διάρκεια: 104 λεπτά

Είδος: Δράμα

* * ½

Σκηνοθεσία: Christoffer Boe

Πρωταγωνιστούν: Katrine Greis-Rosenthal, Nikolaj Coster-Waldau, Flora Augusta, Charlie Gustafsson, August Vinkel, Nicolas Bro, Maj-Britt Mathiesen, Kent Dahlgren, Rasmus Hammerich, Luise Skov, Dag Malmberg.

ΣΥΝΟΨΗ: Η Μάγκι και ο σύζυγός της Κάρστεν διευθύνουν το PURI, ένα φημισμένο εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας: εκείνη είναι ανθρωπολόγος με ειδικότητα στα γεύματα και έχει δημιουργήσει το μοναδικό περιβάλλον του εστιατορίου, εκείνος είναι διάσημος σεφ που έχει αναλάβει την κουζίνα. Ένα ακατανίκητο ζευγάρι της γκουρμέ σκηνής της Δανίας, ευτυχισμένο και στην προσωπική του ζωή την οποία συμπληρώνουν δύο υπέροχα παιδιά. Αυτό που τους λείπει όμως είναι το περιβόητο αστέρι Michelin. Για να το αποκτήσουν είναι διατεθειμένοι να κάνουν κάθε θυσία. Μέχρι που ο Κάρστεν λαμβάνει ένα γράμμα που γράφει ότι η γυναίκα του αγαπά άλλον και ο κόσμος τους καταρρέει. Ποιος έστειλε το γράμμα και γιατί;

Ο σκηνοθέτης της διάσημης Ερωτικής Αναπαράστασης Κρίστοφερ Μπόε, ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους και δημοφιλείς σκηνοθέτες της Δανίας, συνυπογράφει το σενάριο της νέας του ταινίας με τον επίσης σκηνοθέτη και σεναριογράφο Τομπίας Λίντχολμ, πρόσφατα συνσεναριογράφο στο βραβευμένο με Όσκαρ «Άσπρο Πάτο» του Τόμας Βίντερμπεργκ. Και εδώ, το σκοτεινά ερωτικό και επιτηδευμένα μυστηριώδες στιλ που τον έκανε διάσημο είναι παρόν ως καρύκευμα σε ένα κατά βάθος κοινότυπο και μάλλον αντιδραστικό οικογενειακό μελόδραμα απιστίας και ενοχών. Το μενού ωστόσο παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον λόγω του αστραφτερού κόσμου της υψηλής γαστρονομίας στον οποίο εξελίσσεται αλλά και της έντονης χημείας του εξαιρετικού πρωταγωνιστικού ζεύγους: ο Μπόε επέλεξε δύο δημοφιλείς σταρ, τόσο στην ίδια τη χώρα του όσο και διεθνώς: τον, διάσημο χάρη στο «Game of Thrones», Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου και την υποβλητική Κατρίνε Γκρέις-Ρόσενταλ που τα καταφέρνουν μια χαρά να παρασύρουν τον θεατή στον high tec μικρόκοσμο της γκουρμέ ζωής της Μάγκι και του Κάρστεν. Το τι γεύσεις κατά τον Μπόε περιλαμβάνει το μενού μιας σύγχρονης οικογενειακής ζωής, απομένει στον «γκουρμέ» θεατή να εκτιμήσει και να αποφασίσει αν θα απολαύσει το πιάτο του η θα το στείλει πίσω στην κουζίνα ως απαράδεκτο.  

Διανομή: Rosebud.21 

Στις αίθουσες από 05.08.21