Twist – Ο Διάσημος Κλέφτης Twist

Παραγωγή: Βρετανία 2021 

Διάρκεια: 90 λεπτά

Είδος: Νεανική Περιπέτεια

*

Σκηνοθεσία: Martin Owen

Πρωταγωνιστούν: Raff Law, Sophie Simnett, Rita Ora, Franz Drameh, Michael Caine, Lena Headey, Dominic Di Tommaso, Sally Collett , Finley Pearson, Jade Alleyne, David Walliams, Jason Maza, Stephen Uppal, Tanya Burr, Nick Nevern.

ΣΥΝΟΨΗ: Ο Όλιβερ είναι ένας Graffiti καλλιτέχνης που ζει στους δρόμους του σύγχρονου Λονδίνου. Σε μια καταδίωξη πέφτει τυχαία πάνω σε μια συμμορία απατεώνων που μπλέκει τον Όλιβερ στα σχέδιά της να ληστέψει έναν ανεκτίμητης αξίας πίνακα.

«Η κλασσική ιστορία του Ντίκενς σε μία νέα, σύγχρονη και πολύ μοντέρνα εκδοχή». Έτσι πλασάρεται αυτή η διασκευή ενός αριστουργήματος της Αγγλόφωνης λογοτεχνίας σε συμφωνία για παρκούρ, brit pop, street culture και διαφημιστική αισθητική με ολίγη από neon βία και προβλέψιμες ανατροπές. Η αλήθεια είναι ότι αν προσπαθήσει κάποιος να ανιχνεύσει τον Ντίκενς πίσω από όλο αυτό τον πολύχρωμο αχταρμά θα χάσει τα αυγά και τα πασχάλια ! Για αυτό λοιπόν ας αφήσουμε τον μέγα Τσαρλς στην ησυχία του και ας εξετάσουμε το φιλμ για αυτό που είναι: μια νεανική περιπέτεια στον σύγχρονο κόσμο του λονδρέζικου περιθωρίου που ποντάρει από τη μια στα γοητευτικά γονίδια του νεαρού πρωταγωνιστή Ραφ Λο (γιου του Τζουντ Λο και της Σάντι Φροστ) κι από την άλλη στην επιβλητική παρουσία του Μάικλ Κέιν στο ρόλο του παμπόνηρου Φέιγκιν αλλά και στο βαρύ όνομα της pop star Ρίτα Όρα που έχει αναλάβει (όχι με επιτυχία) το ρόλο της Ντοτζ. Ε λοιπόν είναι τόσο στο πόδι γραμμένο από τα επτά ονόματα που παίρνουν σεναριακό credit που μοιάζει με εκείνες τις ιστορίες-παιχνίδια που ο καθένας γράφει μια σειρά και ο επόμενος τη συμπληρώνει κατά το δοκούν! Δεν τους είπε κανείς ότι δεν είναι κάθε μέρα του Αγίου Μπαζ Λούρμαν! Ευτυχώς υπάρχει το παρκούρ για να σώσει λίγο την παρτίδα και να κλέψει το χρόνο του θεατή μέχρι να τελειώσει το μαρτύριο. Και φυσικά το τραγούδι των τίτλων τέλους ποια το τραγουδάει λέτε; Μα η Ρίτα Όρα! 

Διανομή: Spentzos Films 

Στις αίθουσες από 05.08.21