The Comeback Trail - Πώς να Σκοτώσεις τον Πρωταγωνιστή σου

 

Παραγωγή: ΗΠΑ 2020 

Σε συμπαραγωγή με Βρετανία 

Διάρκεια: 104’ 

Είδος: Κωμωδία 

* * ½ 

Σκηνοθεσία: George Gallo 

Πρωταγωνιστούν: Robert De Niro, Tommy Lee Jones, Morgan Freeman, Zach Braff, Emile Hirsch, Sheryl Lee Ralph, Kate Katzman, Eddie Griffin, Chris Mullinax, Patrick Muldoon, Julie Lott, Blerim Destani, Vincent Spano. 

ΣΥΝΟΨΗ: Δύο κινηματογραφικοί παραγωγοί που χρωστάνε χρήματα σε ένα γκάνγκστερ, επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν ένα ξεπεσμένο σταρ των γουέστερν, σε μία ασφαλιστική απάτη στην προσπάθειά τους να σωθούν. Όμως, καταλήγουν να κερδίσουν περισσότερα απ’ όσα φαντάζονταν.

Μέτριος και άνισος σκηνοθέτης ο Τζωρτζ Γκάλο, ενίοτε όμως σούπερ επιτυχημένος σεναριογράφος (Midnight Run, Bad Boys) μας μεταφέρει σε ένα τερέν που γνωρίζει καλά: στο Χόλιγουντ των 80s και ειδικότερα στο χώρο των β΄ διαλογής παραγωγών του, εκεί όπου διαπρέπει το πρωταγωνιστικό του δίδυμο. Φρέσκοι από ένα φρικαλέο z movie με τίτλο Killer nuns προσπαθούν να πιάσουν την καλή με ένα καλό σενάριο που φυλάνε σαν κόρη οφθαλμού. Όμως η «πίεση» του μαφιόζου τοκογλύφου (ο Μόργκαν Φρίμαν στο στοιχείο του) δεν είναι για να την παίρνεις αψήφιστα κι έτσι ο γερο-παραγωγός (που υποδύεται επιτέλους συμπαθητικά ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο) σκαρφίζεται ένα κόλπο να σύρει από την αφάνεια έναν ξεπεσμένο χόλιγουντ κάουμποϊ (ονειρεμένος ο Τόμι Λι Τζόουνς) και να τον ξεπαστρέψει στα γυρίσματα για να εισπράξει τα ασφάλιστρα και να ξελασπώσει. Μια ίντριγκα χρησιμοποιημένη αρκετά αλλά επίσης διασκεδαστική αρκετά, παρά την μάλλον ανέμπνευστη σκηνοθεσία που θυμίζει λίγο Poor man’s Tarantino. Πολλά inside jokes, ωραία ανασύσταση εποχής και μπόλικο κέφι (σαν να μαζεύτηκαν οι ηθοποιοί να διασκεδάσουν πρώτιστα οι ίδιοι με τα καλαμπούρια της πλοκής), κρατούν το ενδιαφέρον. Ίσως κι αυτό το φιλμ κάποτε γίνει cult σαν το φιλμ του 1982 του οποίου αποτελεί ελεύθερο remake.   

Διανομή: Tanweer

Από 01.07.21 στους κινηματογράφους