La Ronde - Ο Κύκλος του Έρωτα (Επανέκδοση)

Παραγωγή: Γαλλία – 1950

Διάρκεια: 97 λεπτά

Είδος: Ερωτική Κομεντί (Ασπρόμαυρη)

Σκηνοθεσία: Max Ophuls

Πρωταγωνιστούν: Anton Walbrook, Simone Signoret, Simone Simon, Serge Reggiani, Daniel Gelin, Danielle Darrieux, Jean Louis Barrault, Odette Joyeux, Isa Mirand, Gerard Philippe, Fernand Garvey.

Υπόθεση: Η ιστορία διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1890 στη Βιέννη. Η δομή της ταινίας είναι σπονδυλωτή και αποτελείται από δέκα σκηνές που αλληλοσυνδέονται και που στην κάθε μία πρωταγωνιστεί ένα ζευγάρι εραστών. Τα ζευγάρια είναι: Η πόρνη και ο στρατιώτης, ο στρατιώτης και η υπηρέτρια, η υπηρέτρια και ο νεαρός κύριός της, ο νεαρός κύριος και η παντρεμένη γυναίκα, η παντρεμένη γυναίκα και ο σύζυγός της, ο σύζυγος και η νεαρή κοπέλα, η νεαρή κοπέλα και ο ποιητής, ο ποιητής και η ηθοποιός, η ηθοποιός και ο κόμης, ο κόμης και η πόρνη. Το πρόσωπο που μας εισάγει στην ιστορία και εμφανίζεται συχνά μέσα στην ταινία επεξηγώντας μας καταστάσεις είναι ο αφηγητής, που θέτει σε κίνηση αυτό το γαϊτανάκι του έρωτα (όπως ήταν και ο αρχικός Ελληνικός τίτλος της ταινίας).

Υπάρχει ή δεν υπάρχει ο έρωτας; Είναι αληθινές ή όχι οι ανθρώπινες σχέσεις; Δέκα διαφορετικοί άνθρωποι, δέκα ερωτικές επαφές χωρίς συναίσθημα, δέκα πολυδιάστατες φιγούρες, χαρακτηριστικοί τύποι της βιεννέζικης κοινωνίας του τέλους του 19ου αιώνα. Θα συναντηθούν, άλλοτε τυχαία, άλλοτε προγραμματισμένα, για να ανακαλύψουν τα κρυφά μυστικά του έρωτα, που αν και μοιάζει να είναι διαρκώς παρών, τελικά είναι ο μεγαλύτερος απών...
Μια θρυλική ταινία, βασισμένη στο θεατρικό έργο του Βιεννέζου συγγραφέα Άρθουρ Σνίτζλερ που γράφτηκε το 1897 αποτέλεσε σκάνδαλο στην εποχή του και ξαναμεταφέρθηκε στο σινεμά ακόμη πιο τολμηρό το 1964 από τον Roger Vadim.

Τολμηρή για την εποχή της ταινία που ήταν υποψήφια για Όσκαρ Σεναρίου και Σκηνογραφίας και συγκεντρώνει το βαρύ πυροβολικό των ερμηνευτών του Γαλλικού σινεμά της εποχής του.

Διανομή: New Star

Στις αίθουσες από 09.02.12.