The darkest hour - Η πιο σκοτεινή ώρα (3D)

Παραγωγή: ΗΠΑ/Ρωσία – 2011

Διάρκεια:  89 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας

Σκηνοθεσία: Chris Gorak

Πρωταγωνιστούν: Emile Hirsch, Olivia Thirlby, Max Minghella, Rachael Taylor, Dato Bakhtadze, Veronika Ozerova, Joel Kinnaman, Nikolai Efremov, Yuri Kutsenko, Artur Smolyaninov, Vladimir Jaglich, Anna Roudakova, Pyotr Fyodorov.

Υπόθεση: Δύο επίδοξοι αλλά άπειροι επιχειρηματίες του Διαδικτύου (Εμίλ Χιρς και Μαξ Μινγκέλα) προσγειώνονται στη ζωηρή μεγαλούπολη προκειμένου να κυνηγήσουν τα όνειρά τους στο νέο διεθνές οικονομικό κέντρο, που σφύζει από χρήμα αλλά και ανήθικες πρακτικές. Δύο αγαπημένες φίλες (Ρέιτσελ Τέιλορ και Ολίβια Θίρλμπι) που ταξιδεύουν με προορισμό το Νεπάλ, ξεμένουν κατά λάθος στην πρωτεύουσα κι αποφασίζουν να γνωρίσουν από κοντά τη μοσχοβίτικη νυχτερινή ζωή. Τα δύο ζευγάρια κι ένας ύποπτος επιχειρηματίας (Τζόελ Κίναμαν) που έχει ήδη εξαπατήσει τους πρωταγωνιστές, θα βρεθούν στο ίδιο λαμπερό nightclub, το Zvezda, γεμάτο μοντέλα και νεόπλουτους, το οποίο όμως γρήγορα θα μετατραπεί σε σκηνικό τρόμου καθώς μετά από μια ανεξήγητη παγκόσμια καταστροφή, οι ηλεκτρονικές συσκευές σταματούν να λειτουργούν σε όλα τα μέρη του κόσμου. Εξωγήινοι έχουν εξαπολύσει επίθεση κατά της γης και το μόνο που υπάρχει γύρω είναι σκοτάδι...

Η «Πιο Σκοτεινή Ώρα» είναι η ιστορία αυτών των ετερόκλητων ανθρώπων που ξαφνικά βρίσκονται αποκομμένοι στη Ρωσική πρωτεύουσα και πολεμούν να επιβιώσουν βρίσκοντας καταφύγιο κάτω από τη γη. Πέντε μέρες αργότερα φτάνουν σε μια στοιχειωμένη πόλη, που κάποτε έσφυζε από ζωή, όσο όμως ψάχνουν για άλλους επιζήσαντες, γίνεται ξεκάθαρο ότι για να καταφέρουν να σωθούν, θα πρέπει να προσαρμοστούν και να λειτουργήσουν σαν ομάδα.

Ο σκηνοθέτης Κρις Γκόρακ, πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής (Minority Report, Fight Club) έχοντας εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς με το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, την ανεξάρτητη και άπαιχτη στην Ελλάδα ταινία “Right at Your Door”, επιστρέφει με ένα θρίλερ γεμάτο περιπέτεια και φαντασία σε παραγωγή του Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ, δημιουργού του Night Watch και του Wanted.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 19.01.12.