Streaming από τον καναπέ του Grand Magazine μέρος ΙΙΙ

 Οι γυναίκες του Παπαδιαμάντη

Ο καιρός περνάει, επαγγέλματα ανοίγουν, πόρτες ανοίγουν, μέτρα χαλαρώνουν αλλά ο πολιτισμός ακόμη βρίσκεται αποκλεισμένος μακριά από το φυσικό του χώρο. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να βολευτούμε και αυτό το weekend στον καναπέ και να επιλέξουμε θεάματα ποιοτικά πέρα από τα συνήθη τηλεοπτικά προγράμματα και τις πλατφόρμες της υπερπροσφοράς.

Αν και το διαδίκτυο δεν είναι ο φυσικός χώρος για τέχνες όπως το θέατρο που απαιτούν συμμετοχή και αμεσότητα, η σωστή κινηματογράφηση και η υψηλή ποιότητα του περιεχομένου κάνουν πιο εύκολη την αποδοχή τους. Πάμε να δούμε λοιπόν τι υπάρχει εκεί έξω αυτό το weekend: 

Οι θρυλικές «Γυναίκες του Παπαδιαμάντη», η μεγάλη επιτυχία του Θεάτρου Χώρα με την Νένα Μεντή να οδηγεί ως Φόνισσα τον χορό των κλασσικών ηρωίδων του μεγάλου συγγραφέα υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Πέτρου Ζούλια, θα είναι διαθέσιμες online αυτό το weekend. Αναλυτικά στο παρακάτω Link.

https://www.grandmagazine.gr/ngine/article/5668/oi-8rulikes-gunaikes-tou-papadiamanti-se-online-streaming 

Με τη Σιωπή

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που συνάντησε, το έργο του Αλεχάνδρο Κασόνα «Με τη Σιωπή», μια κλασσική παράσταση από το αρχείο των Θεατρικών Επιχειρήσεων Λεμπέση με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου σε μεγάλες στιγμές, θα είναι ξανά διαθέσιμο αυτό το weekend αλλά και τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου. Μαθήματα θεατρικής ιστορίας. Περισσότερα ΕΔΩ 

Η μεγάλη επιτυχία οδήγησε επίσης και την εξαίρετη ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου σε νέα επανάληψη των παραστάσεων σε online streaming στις 23 και 24 Ιανουαρίου. Μια σπουδαία δουλειά για την οποία αναφέρουμε περισσότερα στο παρακάτω Link.

https://www.grandmagazine.gr/ngine/article/5674/i-apolumeni-me-tin-katerina-didaskalou-8ermh-upodoxh-kai-sunexeia-ton-online-probolon 

Η Απολυμένη

Εξάλλου η μοναδική web εμπειρία Πυραμίδες, η πρώτη «παράσταση» του Θεάτρου Τέχνης που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το διαδίκτυο συνεχίζει να είναι διαθέσιμη μέσα από το site του Θεάτρου αλλά και από τις 27 Ιανουαρίου, θα είναι διαθέσιμη και μέσω Viva.gr. Περισσότερα στο παρακάτω link.

https://www.viva.gr/tickets/theatre/streaming/pyramides/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Streaming+Greece+%7C+Agenda+21%2F1 

Η Ζωή μετά 

Συνεχίζει επίσης να είναι διαθέσιμη μέσω Viva (μέχρι 31 Ιανουαρίου) και η διασκεδαστική Ζωή μετά με τους ήρωες του Αρκά, μετά την επιτυχία που συνάντησαν οι πρώτες online Προβολές.

https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/arkas-i-zoi-meta/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Streaming+Greece+%7C+Agenda+8%2F1 

Παραμένει επίσης διαθέσιμη μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου, η πολύ επιτυχημένη περυσινή παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη Θησέας και Μινώταυρος (περισσότερα ΕΔΩ). Για εισιτήρια στο παρακάτω link.

https://www.ticketservices.gr/event/thiseas-kai-minotavros-video-on-demand/ 

Επίσης μέχρι τις 31 Ιανουαρίου ο Λάμπρος Φισφής επιμένει: Δες το θετικά

https://www.viva.gr/tickets/stand-up-comedy/streaming/des-to-thetiko-lampros-fisfis/ 

Και δύο μουσικές επιλογές εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους:

Από τη μια το Christmas Theater Online μας φέρνει αυτό το Weekend στη Σκάλα του Μιλάνου με ένα πανέμορφο Gala. Περισσότερα στο παρακάτω link. 

https://www.viva.gr/tickets/music/streaming/gala-tis-skalas-tou-milanou/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Streaming+Greece+%7C+Agenda+21%2F1 

Από την άλλη ένα πολύ ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα από το Σταυρό του Νότου με τον δημοφιλέστατο Μίλτο Πασχαλίδη σε Live Streaming την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στις 21.00.

Εισιτήρια και περισσότερα ΕΔΩ 

Το ταξίδι της φάλαινας

Να σημειώσουμε επίσης για τους σινεφίλ και τις ποιοτικές επιλογές ταινιών σε πλατφόρμες όπως το Cinobo και η Strada και βέβαια τις δωρεάν προβολές του Έρτφλιξ.

Αυτή την εβδομάδα στην πλατφόρμα Cinobo υπάρχουν πολλές αξιόλογες επιλογές στα πλαίσια του αφιερώματος στο νέο Ασιατικό σινεμά, μεταξύ των οποίων η ρομαντική και απρόβλεπτη Διπλή ζωή της Ασάκο (αναλυτικά ΕΔΩ).

Εξάλλου στην πλατφόρμα της Strada έκανε την πρεμιέρα του αυτή την Πέμπτη το συγκινητικό και ευαίσθητο Ταξίδι της Φάλαινας, ταινία έναρξης του περσινού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Περισσότερα ΕΔΩ

Τα Θραύσματα μιας γυναίκας

Όσο για τους φανατικούς του Netflix να επισημάνουμε την πρώτη αγγλόφωνη ταινία του σπουδαίου Ούγγρου δημιουργού Κόρνελ Μουντρούτσο «Τα θραύσματα μιας γυναίκας» με τη συγκλονιστική Βανέσα Κίρμπι να εγγράφει υποθήκη για οσκαρική υποψηφιότητα! 

Αυτά και καλή μας θέαση!