Sherlock Holmes: A Game of Shadows - Sherlock Holmes 2: Το Παιχνίδι των Σκιών

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2011

Διάρκεια: 129 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Εποχής

Σκηνοθεσία: Guy Ritchie

Πρωταγωνιστούν: Robert Downey Jr., Jude Law, Noomi Rapace, Jared Harris, Rachel McAdams, Stephen Fry, Geraldine James, Paul Anderson, Kelly Reilly, Eddie Marsan, William Houston, Wolf Kahler, Iain Mitchell, Jack Lasky.

Υπόθεση: Ο Σέρλοκ Χολμς ανέκαθεν ήταν ο εξυπνότερος άνθρωπος στον χώρο, ένας ντετέκτιβ επιστήμονας... αυτά μέχρι τώρα. Κι αυτό γιατί στη νέα του περιπέτεια έχει να αντιμετωπίσει τον πιο δαιμόνιο εγκληματικό εγκέφαλο – τον  καθηγητή Μοριάρτι (Τζάρεντ Χάρις) – ο οποίος εκτός του ότι συναγωνίζεται επάξια τον Χολμς σε πνευματικό επίπεδο, διαθέτει μια εξαιρετικά σατανική πλευρά και απουσία συνείδησης, που του δίνει το πλεονέκτημα έναντι του πασίγνωστου ντετέκτιβ.

Μια σειρά από φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους γεγονότα συνταράσσει την υφήλιο: εκρήξεις στο Στρασβούργο και τη Βιέννη, ο θάνατος ενός Κινέζου μεγαλέμπορου ναρκωτικών αλλά και ενός Αμερικανού μεγιστάνα του χάλυβα και τέλος το σκάνδαλο που φέρνει την κατάρρευση ενός Ινδού ζάπλουτου επιχειρηματία…Μόνο ο ήρωάς μας ωστόσο αναγνωρίζει πίσω από όλα αυτά τον δάκτυλο του σατανικού Μοριάρτι και το σχέδιο του να καταλάβει την ανθρωπότητα.

Οι Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. και Τζουντ Λο επιστρέφουν στους ρόλους του Σέρλοκ Χολμς και του σοφού συνεργάτη του, Δόκτωρα Γουότσον με τον Γκάι Ρίτσι να τους καθοδηγεί ξανά από την καρέκλα του σκηνοθέτη. Μαζί τους, στον πρώτο Αγγλόφωνο ρόλο της, η Σουηδέζα σταρ της τριλογίας του Κοριτσιού με το Τατουάζ Νούμι Ραπάς. Πράγματα και θαύματα, φλεγματικό χιούμορ και πολλές εκρήξεις σε Λόντρα, Παρίσι και Βιέννη, αρκετά μακριά από τη βαριά ατμόσφαιρα των μυθιστορημάτων του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ.

Διανομή: Village Films

Στις αίθουσες από 05.01.12.