Take Shelter – Το Καταφύγιο

Παραγωγή: ΗΠΑ– 2011

Διάρκεια: 120 λεπτά

Είδος: Ψυχολογικό θρίλερ

Σκηνοθεσία: Jeff Nichols

Πρωταγωνιστούν: Michael Shannon, Jessca Chastain, Shea Whigham, Kathy Baker, Katy Mixon, Tova Stewart, Natasha Randall, Scott Knisley, Robert Longstreet.

Υπόθεση: O Κέρτις αρχίζει ξαφνικά να έχει παραισθήσεις και να βλέπει εφιάλτες. Φοβούμενος ότι εκδηλώνει ψυχασθένεια ζητά ιατρική βοήθεια αλλά οι φόβοι του τον οδηγούν στο να ξεκινήσει την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου καταφύγιου για την οικογένειά του, φέρνοντας τον σε σύγκρουση με όλη τη μικρή κοινότητα της πόλης του. Η ταινία  περιγράφει την ιστορία ενός νεαρού συζύγου και πατέρα, ο οποίος βασανίζεται από εφιάλτες και διοχετεύει την ανησυχία του στην κατασκευή ενός καταφυγίου για καταιγίδα. Ένα δίλημμα όμως γεννιέται μέσα του: να προστατεύσει την οικογένειά του από την επερχόμενη καταιγίδα ή από τον ίδιο του τον εαυτό;

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ανεξάρτητες αμερικάνικες παραγωγές της φετινής κινηματογραφικής σεζόν, το Καταφύγιο υπήρξε ο μεγάλος νικητής στην 50η Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Κανών, όπου απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο και το βραβείο SACD  Καλύτερου Σεναρίου, καταχειροκροτήθηκε στο φεστιβάλ του Sundance 2011 κι έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Πρωταγωνιστούν ο υποψήφιος για Όσκαρ Μάικλ Σάνον ("Ο Δρόμος της Επανάστασης") και η Τζέσικα Τσαστέιν, μια από τις πιο ταλαντούχες νέες ηθοποιούς, την οποία έχουμε δει τελευταία στις ταινίες “Tο Δέντρο της Ζωής”, “Το Χρέος” και “Υπηρέτριες”.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 15.12.11.