Margin Call – Ο Δρόμος του Χρήματος

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2011

Διάρκεια:  107 λεπτά

Είδος: Δραματικό Θρίλερ

Σκηνοθεσία: J.C.Chandor

Πρωταγωνιστούν: Kevin Spacey, Paul Bettany, Zachary Quinto, Jeremy Irons, Penn Badgley, Mary McDonnell, Demi Moore, Zachary Quinto, Stanley Tucci, Aasif Mandvi, Simon Baker, Ashley Williams.

Υπόθεση: Ένας νέος οικονομικός αναλυτής, υπάλληλος μιας αμερικάνικης εταιρίας επενδύσεων ανακαλύπτει ένα λάθος στην θεμελιώδη εξίσωση του συστήματος οι επιπτώσεις του οποίου απειλούν με κατάρρευση όχι μόνο την εταιρία αλλά και  ολόκληρο το οικονομικό σύστημα του δυτικού κόσμου. Τα ανώτερα στελέχη της εταιρίας συνέρχονται με σκοπό να λάβουν αποφάσεις με  οικονομικό αλλά και ηθικό αντίκτυπο στις ζωές τους.

24 δραματικές ώρες σε έναν αμερικανικό επενδυτικό κολοσσό στις αρχές της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης,  το 2008. Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην πραγματική ιστορία της Lehman Brothers που κατέρρευσε το 2008. O νεαρός σκηνοθέτης συνεργάστηκε στενά με τον πατέρα του που δούλεψε 40 χρόνια στην Merrill Lynch και άλλους βετεράνους του οικονομικού κόσμου προκειμένου να κάνει το σενάριο της ταινίας pio ρεαλιστικό. Ένα οικονομικό θρίλερ που επιστρέφει στις απαρχές της παγκόσμιας κρίσης και κοιτάζει τον τυφώνα που πλησιάζει μέσα από τον πυρήνα του. Συμμετοχή της ταινίας στο Sundance και στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Ήδη άρχισαν τα βραβεία των κριτικών για τον πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη (National Board of Review, New York Film Critics).

Διανομή: Σπέντζος Φιλμ

Στις αίθουσες από 15.12.11.