Real steel

Παραγωγή: ΗΠΑ/Ινδία – 2011

Διάρκεια:  127 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας

Σκηνοθεσία: Shawn Levy

Πρωταγωνιστούν: Hugh Jackman, Dakota Goyo, Evangeline Lilly, Kevin Durand, Anthony Mackie, Hope Davis, James Rebhorn, Marco Ruggeri, Karl Yune, Olga Fonda.

Υπόθεση : Στο Ντιτρόιτ του κοντινού μέλλοντος. Το σταθερά δημοφιλές σπορ της πυγμαχίας έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο. Πάνω στο ρινγκ, τις γροθιές τους διασταυρώνουν γιγαντόσωμα ανθρωπόμορφα ρομπότ. Ο Τσάρλι Κέντον, ξεπεσμένος μποξέρ, αναζητά την ευκαιρία να επιστρέψει για μια τελευταία φορά στις μέρες της δόξας. Όταν κάποια μέρα ο Μαξ, ο ανήλικος γιος του, με τον οποίο είχαν αποξενωθεί, ανακαλύπτει τυχαία ένα εγκαταλειμμένο και μισοκατεστραμμένο ρομπότ παλιάς τεχνολογίας, ο Τσάρλι, ο οποίος έχει γίνει εξπέρ στο να κατασκευάζει μάχιμους ρομπο-πυγμάχους από παλιοσίδερα, αποφασίζει να τα παίξει όλα για όλα: με τη βοήθεια του γιου του θα προπονήσουν το ρομπότ τους για τη διεκδίκηση του τίτλου...,

Ο «Ρόκι» συναντά τον… «Εξολοθρευτή» σε μια περιπέτεια, βασισμένη στο διήγημα «Steel» του διακεκριμένου μυθιστοριογράφου Ρίτσαρντ Μάθεσον («Duel», «What Dreams May Come», «I am Legend»). O Καναδός Σον Λέβι («Μια Νύχτα στο Μουσείο», «Ραντεβού για Παντρεμένους») σκηνοθετεί τους Χιου Τζάκμαν και Ντακότα Γκόγιο («Thor») στους ρόλους ενός πατέρα που αναπολεί τις παλιές καλές μέρες κι ενός γιου που αναζητά απεγνωσμένα μια πατρική φιγούρα, σε μια φουτουριστική, αλλά ανθρώπινη ταινία δράσης, με φόντο τους πιο πρωτότυπους κινηματογραφικούς αγώνες πυγμαχίας. Μια ταινία, στην οποία η προηγμένη τεχνολογία του motion capture και των animatronics συμβαδίζει με την πολύτιμη εμπειρία του βετεράνου πρωτοπυγμάχου και Χρυσού Ολυμπιονίκη Σούγκαρ Ρέι Λέοναρντ, ο οποίος εδώ εκτελεί χρέη συμβούλου της παραγωγής σε θέματα… νοκ άουτ!

Διανομή : Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 01.12.11.