Ομελέτα με μπέικον και έμενταλ

Υλικά για 2 μερίδες

4 αυγά

1 κ.σ. βούτυρο

4 φέτες μπέικον

50 γρ. έμενταλ τριμμένο

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπήστε τα 2 αυγά με τη 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος, τα 25 γρ. τυρί και το αλατοπίπερο.

2. Ζεσταίνετε σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι τη μισή ποσότητα βούτυρο και σοτάρετε τις 2 φέτες μπέικον κομμένες στα 6 και το μισό σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε το μείγμα των αυγών. Μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά γυρίστε τη να ψηθεί και από την άλλη.

3. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και φτιάξτε τη δεύτερη ομελέτα.


Hints & Tips

Γαρνίρεται με φρέσκια σαλάτα, ψητά λαχανικά ή πατάτες τηγανητές.

Τηγανίστε το μπέικον ξεχωριστά και βάλτε το σαν γέμιση ενδιάμεσα στην ομελέτα.