Tyrannosaur - Τυραννόσαυρος

Παραγωγή: Βρετανία – 2011

Διάρκεια:  91 λεπτά

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: Paddy Considine

Πρωταγωνιστούν: Peter Mullan, Olivia Colman, Eddie Marsan, Paul Popplewell, Ned Dennehy, Samuel Bottomley, Sally Carman, Sian Breckin, Paul Conway.

Υπόθεση : Ο Τζόζεφ, ένας μέθυσος, οξύθυμος, αθυρόστομος τύπος, που δεν το έχει σε τίποτα να ξεσπάσει σε οποιονδήποτε βρεθεί μπροστά του όταν έχει τα νεύρα του, συναντά μια μέρα τη Χάνα, η οποία δουλεύει ως εθελόντρια σε ένα κατάστημα που ανήκει σε γνωστή φιλανθρωπική οργάνωση. Η γνωριμία τους αποτελεί για εκείνον μια ευκαιρία να ξεφύγει για λίγο από την χωρίς νόημα καθημερινότητά του. Ωστόσο, για τη Χάνα η όλη κατάσταση είναι σαφώς πιο περίπλοκη, καθώς, πίσω από το ζεστό, συγκαταβατικό της βλέμμα, κρύβεται ένα αποτρόπαιο μυστικό...

Μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο για τον ταλαντούχο βρετανό ηθοποιό Πάντι Κόνσινταϊν («Το Τελεσίγραφο του Μπορν», «Καυτοί & Άσφαιροι», «Το Καλοκαίρι του Έρωτά μας»), σε σενάριο δικό του, οι χαρακτήρες του οποίου πρωτοεμφανίστηκαν στο βραβευμένο μικρού μήκους φιλμ του «Dog Altogether» του 2007.

Ένα υποβλητικό, δράμα χαρακτήρων για τα πολλαπλά πρόσωπα της βίας και την προσέγγιση δύο απελπισμένων ανθρώπων που αναδεικνύονται από τις ερμηνείες του Πίτερ Μάλαν και της Ολίβια Κόλμαν, οι οποίες τιμήθηκαν με το Ειδικό Βραβείο Ερμηνείας της Επιτροπής στο πρόσφατο Φεστιβάλ Σάντανς στο οποίο η ταινία τιμήθηκε και με το βραβείο σκηνοθεσίας. Με επτά υποψηφιότητες στα επόμενα βραβεία Ανεξάρτητου Βρετανικού Κινηματογράφου η ταινία απέσπασε και το βραβείο κοινού στο πρόσφατο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Διανομή : Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 24.11.11.