Ides of March - Αι Ειδοί του Μαρτίου

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2011

Είδος: Πολιτικό Δράμα

Σκηνοθεσία: George Clooney

Πρωταγωνιστούν: Ryan Gosling, George Clooney, Paul Giamatti, Philip Seymour Hoffman, Evan Rachel Wood, Marisa Tomei, Jeffrey Wright, Max Minghella, Jennifer Ehle, Gregory Itzin, Michael Mantell, Yuriy Sardarov.

Υπόθεση: Ένας ιδεαλιστής εκκολαπτόμενος πολιτικός που εργάζεται στην προεκλογική εκστρατεία ενός νεοφερμένου υποψήφιου για την Προεδρία μαθαίνει τα βρώμικα κόλπα της πολιτικής από την καλή και από την ανάποδη καθώς παγιδεύεται σε ένα σκάνδαλο που απειλεί να παρασύρει και τον υποψήφιο Πρόεδρο. Από το ομώνυμο θεατρικό έργο του Μπο Γουίλιμον-που συνεργάζεται και στο σενάριο-μια ταινία από εκείνες που μόνο το φιλελεύθερο Χόλιγουντ ξέρει να σερβίρει με επιτυχία.

Πρόκειται για την 4η σκηνοθετική δουλειά του Κλούνι αλλά και την 3η συνεχόμενη φετινή παρουσία του ανερχόμενου χολυγουντιανού αστέρα Ράιαν Γκόσλινγκ. Μυρίζει Όσκαρ από χιλιόμετρα. Ο τίτλος είναι παρμένος από το Λατινικό Ides Martis  χρονολογία στο ρωμαϊκό ημερολόγιο που συμπίπτει με τη δολοφονία του Καίσαρα από τον Κάσσιο και το Βρούτο.

Διάρκεια: 101 λεπτά.