Don't Be Afraid of The Dark - Μη Φοβάσαι το Σκοτάδι

Παραγωγή: ΗΠΑ  - 2011

Είδος: Τρόμου

Σκηνοθεσία: Troy Nixey

Πρωταγωνιστούν: Guy Pearce, Katie Holmes, Bailee Madison, Alan Dale, Jack Thompson, Julia Blake, Garry McDonald, Nicholas Bell.

Υπόθεση: Η Έπαυλη Μπλάκγουντ στο Ροντ Άίλαντ της Νέας Αγγλίας, με φοβερή ιστορία και φήμη, τώρα έχει νέους ένοικους: Ο αρχιτέκτονας Άλεξ Χερστ (Γκάι Πιρς) με την νέα του φίλη, Κιμ (Κέιτι Χολμς), έχουν αναλάβει να αναπαλαιώσουν τους εσωτερικούς χώρους της έπαυλης, ενώ η μικρή κόρη του Άλεξ, Σάλι, (Μπέιλι Μάντισον)—παραμελημένη από τον καριερίστα μπαμπά της— μπορεί ελεύθερα να παίξει εξερευνώντας την μακάβρια ιστορία και τις σκοτεινές γωνιές της. Κατά τις περιπλανήσεις της στην έπαυλη ακούει φωνές και ψίθυρους να την καλούν από το υπόγειο και να της υπόσχονται κατανόηση και φιλία. Της λένε ότι πεινούν και ότι το μόνο που ζητούν είναι η ελευθερία τους. Όταν η Σάλι θα ενδώσει στην περιέργεια της, θα ανοίξει την πόρτα σε έναν τρομακτικό κόσμο, από τον οποίο θα αναδυθεί ένας στρατός από τέρατα με μοχθηρά μάτια και κοφτερά νύχια, μικρά σε μέγεθος, αλλά αμέτρητα σε αριθμό: οι χομούνκουλους. Έχοντας να αντιμετωπίσει τον τρόμο που απειλεί να εξοντώσει  την ίδια και την οικογένεια της, η Σάλι προσπαθεί απεγνωσμένα να προειδοποιήσει τους υπόλοιπους στο σπίτι. Έχει όμως ένα εμπόδιο, δεν την πιστεύει κανείς. Θα καταφέρει να τους πείσει εγκαίρως για την αλήθεια των λόγων της ή θα γίνει και η δική της οικογένεια, ένα ακόμα ατυχές κεφάλαιο, στην ιστορία τρόμου της Έπαυλης Μπλάκγουντ;

Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο παρουσιάζει σαν παραγωγός το ριμέηκ μιας κλασσικής στο είδος της τηλεταινίας της δεκαετίας του 70. Η ταινία συνοδεύτηκε από θετικές κριτικές στο εξωτερικό για το ύφος και την ατμόσφαιρά της. Πρώτη ταινία ενός νεαρού Καναδού καλλιτέχνη των κόμικς.

Διάρκεια: 115 λεπτά.