Drive

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2011

Είδος: Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Nicholas Winding Refn

Πρωταγωνιστούν: Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston, Ron Perlman, Albert Brooks, Christina Hendricks, Oscar Isaac, Kaden Leos.

Υπόθεση: Ο Ντράιβερ είναι οδηγός κασκαντέρ την ημέρα και οδηγός σε ληστείες τη νύχτα. ‘Ασχετα με τη δουλειά ο Ντράιβερ αισθάνεται άνετα μόνο στο τιμόνι. Ο Σάνον είναι κατά κάποιο τρόπο μέντορας και μάνατζερ του Ντράιβερ. Γνωρίζοντας το ταλέντο του, του βρίσκει και των δύο ειδών τις δουλειές (με το αζημίωτο βέβαια). Το απώτερο σχέδιο του Σάνον είναι να βρει λεφτά για ένα φτιαγμένο αυτοκίνητο με το οποίο να συμμετάσχει ο Ντράιβερ σε επαγγελματικούς αγώνες. Προτείνει λοιπόν στον πλούσιο Μπέρνι που η πηγή των χρημάτων του είναι σκοτεινή να επενδύσει στο σχέδιο του. Ο Μπέρνι βλέποντας τον Ντράιβερ εν δράσει επιμένει να συνεταιρισθούν με τον επίσης σκοτεινό Νίνο. Ωστόσο ο κόσμος του Ντράιβερ αλλάζει τη στιγμή που στο κάδρο μπαίνει η γειτόνισά του Αιρήν με το μικρό της γιο Μπενίσιο. Ο Ντράιβερ την ερωτεύεται αλλά όταν ο άντρας της Στάνταρντ βγαίνει από τη φυλακή, τότε κάνει πίσω. Ένα πρωί όμως βρίσκει τον Στάνταρντ στο γκαράζ μέσα στα αίματα με το μικρό Μπενίσιο να κλαίει πάνω του. Τότε αρχίζουν τα προβλήματα.

Από το σπουδαίο Δανό δημιουργό Nicolas Winding Refn (Pusher, Bronson) ένα σκηνοθετικό tour de force που βραβεύτηκε με το βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ Κανών και ήδη ταξιδεύει με ιλιγγιώδη ταχύτητα στη Λεωφόρο που οδηγεί στα Όσκαρ.

Διάρκεια: 100 λεπτά.