Cowboys and Aliens

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2011

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας

Σκηνοθεσία: Jon Favreau

Πρωταγωνιστούν: Daniel Craig, Harisson Ford, Olivia Wilde, Sam Rockwell, Paul Dano, Adam Beach, Keith Carradine, Brendan Wayne, Abigail Spencer.

Υπόθεση: 1875. Νέο Μεξικό. Ένας μοναχικός ξένος χωρίς μνήμη φθάνει στη σκληρή και αφιλόξενη πόλη που λέγεται Άφεση. Το μόνο στοιχείο αναφορικά με το παρελθόν του είναι ένα μυστηριώδες περικάρπιο που φορά. Αυτό που ανακαλύπτει είναι μια πόλη που ζει μέσα στο φόβο με κατοίκους που δεν υποδέχονται με χαρά τους ξένους και πως κανείς δεν βγαίνει στο δρόμο χωρίς να το επιτρέψει ο σκληροτράχηλος Συνταγματάρχης Ντόλαρχαϊντ. Αλλά η απομονωμένη αυτή πόλη πρόκειται να αντιμετωπίσει μια ασύλληπτη απειλή καθώς, δέχεται την επίθεση εισβολέων από τον ουρανό, με αγνώστου προέλευσης τέρατα να απειλούν τους κατοίκους και να διαλύουν όλα όσα μια ζωή γνώριζαν.

Τώρα, βλέπουν το μοναχικό ξένο που πριν απέφευγαν σαν τη μόνη ελπίδα σωτηρίας τους. Κι εκείνος, καθώς σιγά – σιγά αρχίζει να θυμάται ποιος είναι και από πού κατάγεται, συνειδητοποιεί πως έχει ένα μυστικό που μπορεί να βοηθήσει την πόλη να αντιμετωπίσει την εξωγήινη απειλή. Με τη βοήθεια της γοητευτικής ταξιδιώτισας Έλα οργανώνει ένα ετερόκλητο απόσπασμα από πρώην εχθρούς μεταξύ τους  – κάτοικοι , ο Ντόλαρχαϊντ και τα παλικάρια του, παράνομοι και μαχητές Απάτσι- που ενωμένοι ενάντια στον κοινό εχθρό, προετοιμάζονται για μια επική αναμέτρηση με στόχο την επιβίωσή τους…

Ο σκηνοθέτης των επιτυχιών Iron Man και Iron Man 2 Τζον Φαβρό, διευθύνει τους Ντάνιελ Κρεγκ και Χάρισον Φορντ σε μια ταινία που συνδυάζει μοναδικά το κλασικό γουέστερν με την επιστημονική φαντασία. Βασισμένο στα πετυχημένα κόμικς του Σκοτ Μίτσελ Ρόζενμπεργκ ( δημιουργού και της σειράς κόμικς Men in Black)

Διάρκεια: 118 λεπτά.