Foxcatcher

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2014 

Διάρκεια: 134 λεπτά

Είδος: Βιογραφικό Δράμα

Σκηνοθεσία: Bennett Miller

Πρωταγωνιστούν: Channing Tatum, Steve Carell, Mark Ruffalo, Sienna Miller, Vanessa Redgrave, Anthony Michael Hall, Guy Boyd, Brett Rice, Jackson Frazer, Samara Lee, Francis J. Murphy III, Jane Mowder, David Bennett. 

Υπόθεση: Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Μαρκ Σουλτζ λαμβάνει μια πρόσκληση από τον εκατομμυριούχο Τζον Ντυ Ποντ, να μετακομίσει στις εγκαταστάσεις του για να προπονήσει μια ομάδα παλαιστών για τους Ολυμπιακούς της Σεούλ του 1988. Δέχεται με ενθουσιασμό, καθώς το βλέπει και σαν μια ευκαιρία να ξεφύγει από τη σκιά του αδερφού του, Ντέιβ. Ο Ντυ Ποντ από την πλευρά του, επιδιώκει να κερδίσει τον αμέριστο σεβασμό του περίγυρού του αλλά και της πάντα επικριτικής μητέρας του. Κολακευμένος από την προσφορά, ο Μαρκ βλέπει τον Ντυ Ποντ ως πατρική φιγούρα κι αναζητά συνεχώς την επιβεβαίωση του. Η άστατη προσωπικότητα όμως του Ντυ Ποντ, σύντομα θα παρασύρει το Μαρκ σε ένα νοσηρό τρόπο ζωής, και θα υπονομεύσει την προετοιμασία του.  Η εμμονή του με το Ντέιβ και την αποφασιστικότητα που αποπνέει, θα τροφοδοτήσει την παράνοια του, και οι τρεις τους θα οδεύσουν προς μια τραγωδία που κανείς δε θα μπορούσε να έχει προβλέψει.

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το FOXCATCHER αφηγείται την αληθινή και σκοτεινή ιστορία της σχέσης ενός εκκεντρικού εκατομμυριούχου και δύο πρωταθλητών της πάλης, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Σεούλ, το 1988. Η αδελφική αγάπη συναντά την τυφλή πίστη και μαζί τη διαφθορά που συνοδεύει τη δύναμη και τον πλούτο.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ για τα CAPOTE και MONEYBALL, Μπένετ Μίλερ, διερευνά για ακόμη μία φορά μεγάλα κοινωνικά ζητήματα μέσα από πορτραίτα αληθινών ανθρώπων, κάτι που έχει κάνει επανειλημμένα με επιτυχία. Βραβείο σκηνοθεσίας στο τελευταίο Φεστιβάλ Καννών για μια ταινία που οδεύει με σιγουριά προς την επόμενη απονομή των Oscar (ήδη σήμερα ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της για καλύτερο α΄ και β΄ ανδρικό ρόλο στα βραβεία της Ένωσης Ηθοποιών). 

Διανομή: Seven Films & Spentzosfilm 

Στις αίθουσες από 11.12.14