Penguins of Madagascar – Οι Πιγκουίνοι της Μαδαγασκάρης (και σε 3D)

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2014 

Διάρκεια: 92 λεπτά

Είδος: Animation

Σκηνοθεσία: Eric Darnell, Simon J. Smith

Στο πρωτότυπο με τις φωνές των: Tom McGrath, Chris Miller, Christopher Knights, Conrad Vernon, John Malkovich, Benedict Cumberbatch, Peter Stormare κ.α. 

Στην ελληνική βερσιόν (σε σκηνοθετική επιμέλεια Πέτρου Δαμούλη) ακούγονται: Θανάσης Κουρλαμπάς, Αργύρης Παυλίδης, Συμεών Τσακίρης, Γιάννης Στεφόπουλος, Πέτρος Δαμούλης, Δημήτρης Μαριζάς, Γιάννης Δρίτσας, Στεφανία Φιλιάδη, Φοίβος Ριμένας. 

Υπόθεση: Μετά τη Μαδαγασκάρη οι αξιαγάπητοι πιγκουίνοι Σκίπερ, Κοβάλσκι, Ρίκο και Στρατιώτης αποκτούν τη δική τους ιστορία. Γίνονται οι καλύτεροι των καλύτερων, μια ελίτ πρακτόρων που πρέπει να αντιμετωπίσει τον πιο ασυνήθιστο εχθρό, τον μοχθηρό Δρ. Οκτάβιο Μυαλάτη, πριν εκείνος προλάβει να υλοποιήσει τα καταστροφικά του σχέδια για να εξαφανίσει τον κόσμο. Στον αγώνα τους ενώνουν δυνάμεις με την μυστική, ειδική ομάδα δράσης, «Βόρειος Άνεμος», αρχηγός της οποίας είναι ο επιβλητικός και όμορφος Πράκτορας Απόρρητος. Ο υπέρ-κακός Δρ. Οκτάβιος Μυαλάτης, αναγνωρισμένος γενετιστής, και λάτρης του τυριού (όπως και οι φτερωτοί ήρωές μας) κρύβει μέσα του το μοχθηρό χταπόδι Ντέιβ που μισεί θανάσιμα τους Πιγκουίνους. Ο Ντέιβ ήταν κάποτε μια από τις πιο διάσημες ατραξιόν ζωολογικών κήπων ανά τον κόσμο, μέχρι τη στιγμή που τα χαριτωμένα πιγκουινάκια μας του έκλεψαν τη λάμψη, εκτοπίζοντάς τον ως δευτεροκλασάτο έκθεμα! «Μου κλέψατε τα πάντα» φωνάζει στους φίλους μας, έτοιμος να καταστρώσει τα πιο σατανικά σχέδια προκειμένου να επιστρέψει στο προσκήνιο. 

Μια καρτούν παρωδία κατασκοπικών περιπετειών στα χνάρια των αριστουργηματικών Incredibles όπου οι σπαρταριστές ατάκες πέφτουν βροχή, τα γκαγκ συσσωρεύονται με ρυθμό πολυβόλου και οι σινεφίλ αναφορές θα ικανοποιήσουν τους μεγαλύτερους φίλους των κινουμένων σχεδίων. Οι μικροί θα λατρέψουν τα πανέξυπνα πιγκουινάκια και τους κλασάτους φίλους τους. Η ταινία προβάλλεται αποκλειστικά μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά και πρέπει να σημειωθεί η εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει αυτή τη φορά, με άψογο συγχρονισμό και ταιριαστή μεταφορά των γκαγκ στην Ελληνική γλώσσα. Απόλαυση! Δεν αποκλείεται καθόλου δε τα πιγκουινάκια να γελούν σε όλη τη διαδρομή μέχρι την απονομή των Oscar. 

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 27.11.14