Le Meraviglie - Τα Θαύματα

Παραγωγή: Ιταλία/Ελβετία/Γερμανία– 2014 

Διάρκεια: 110 λεπτά

Είδος: Κοινωνικό  

Σκηνοθεσία: Alice Rohrwacher

Πρωταγωνιστούν: Alba Rohrwacher, Maria Alexandra Lungu, Sam Louwyck, Sabine Timoteo, Agnese Graziani, André Hennicke και η Monica Bellucci. 

Υπόθεση: Καλοκαίρι κάπου στη Βόρεια Ιταλία. Σε ένα αγρόκτημα ζει και εργάζεται μια πολυεθνική οικογένεια μελισσοκόμων. Γερμανός πατέρας, Ιταλίδα μητέρα και τέσσερα κορίτσια. Η αγροτική ζωή είναι σκληρή αλλά απλή και γοητευτική με τη φύση να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Μέχρι να τελειώσει όμως το καλοκαίρι, όλα θα έχουν αλλάξει για τη μεγαλύτερη κόρη Τζελσομίνα και τις τρεις αδερφές της. Ένα ασυνήθιστο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του οποίου, οι αυστηροί κανόνες που κρατούν την οικογένεια ενωμένη, αρχίζουν να χαλαρώνουν, εν μέρει, λόγω της άφιξης του Μάρτιν, ενός έφηβου Γερμανού σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα επανένταξης, κι εν μέρει εξαιτίας της συμμετοχής της τοπικής κοινότητας σε ένα τηλεοπτικό διαγωνισμό με όνομα «Τα Θαύματα», που παρουσιάζει η μυστηριώδης Μίλλυ.

Σύμφωνα με τη δημιουργό τους τα Θαύματα είναι μια ταινία για την εξοχή, για την πατρική αγάπη, για την επιθυμία να αποκτηθεί ένας γιος, για τις μέλισσες και για τους μικρούς ανθρώπους που ζουν στην τηλεόραση. Μια αρκετά αυτοβιογραφική ταινία όπου οι ήρωες μιλούν την τοπική διάλεκτο του Βιτέρμπο, αλλά όταν θυμώνουν, ανακατεύουν και τα Γαλλικά και τα Γερμανικά.  Τα Θαύματα είναι επίσης ένα παραμύθι για την εφηβεία, την ενηλικίωση και την πατρική εξουσία που είναι πάντα δεδομένο ότι θα συγκρουστεί με την εφηβική ορμή για αυτονομία και εξερεύνηση. Αλλά και μια μαγική ιστορία για τα μυστήρια της φύσης, τη γυναικεία σεξουαλικότητα και τη σχεδόν μητρική γοητεία που εκπέμπει το γήινο πρόσωπο της Μόνικα Μπελούτσι. Απλή ιστορία, γήινες αποχρώσεις α λα Ταβιάνι, ολίγος μαγικός ρεαλισμός Φελινικού τύπου και σπουδή πάνω στα πρόσωπα των χωρικών. Όλα τα παραπάνω φάνηκαν αρκετά συναρπαστικά και πρωτότυπα στην επιτροπή του Φεστιβάλ Καννών που χάρισε στην ταινία το Μεγάλο της Βραβείο. Μια ιδιαίτερη ταινία που παρακολουθείται ευχάριστα. 

Διανομή: Seven Films & Spentzosfilm 

Στις αίθουσες από 27.11.14