Samba

Παραγωγή: Γαλλία – 2014 

Διάρκεια: 120 λεπτά

Είδος: Δραματική Κομεντί

Σκηνοθεσία: Olivier Nakache, Eric Toledano

Πρωταγωνιστούν: Omar Sy, Charlotte Gainsbourg, Tahar Rahim, Izïa Higelin, Isaka Sawadogo, Hélène Vincent, Youngar Fall, Christiane Millet, Jacqueline Jehanneuf και η Liya Kebede. 

Υπόθεση: O Σαμπά (Ομάρ Σι)  είναι μετανάστης από τη Σενεγάλη που έφθασε στη Γαλλία πριν δέκα χρόνια και ζει κάνοντας διάφορες εποχιακές δύσκολες δουλειές. Η Aλίς (Σαρλότ Γκενσμπούρ), στέλεχος επιχειρήσεων που βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια λόγω υπερκόπωσης, προσπαθεί να ανακτήσει τον εαυτό της προσφέροντας βοήθεια σε μία εθελοντική οργάνωση.  Και οι δύο προσπαθούν να «απεγκλωβιστούν» από το αδιέξοδο της ζωής τους, μέχρι που η μοίρα θα τους φέρει κοντά. Ο Σαμπά συλλαμβάνεται με βάση τους νέους νόμους περί μετανάστευσης και η Αλίς αναλαμβάνει την υπόθεσή του. Τα ετερώνυμα έλκονται όπως πάντα και με λίγο χιούμορ, λίγο δράμα, λίγη κοινωνική κριτική καταφέρνουν να φθάσουν χέρι-χέρι στο ρομαντικό φινάλε.

Μετά την τεράστια παγκόσμια αποδοχή των Άθικτων το επιτυχημένο σκηνοθετικό δίδυμο Νακάς και Τολεντανό φτιάχνει ξανά μια ιστορία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του αξιολάτρευτου Ομάρ Σι έχοντας σίγουρη την (εμπορική τουλάχιστον) επιτυχία. Ένα διαφυλετικό και διαταξικό ρομάντζο σε μια σύγχρονη πολυεθνική κοινωνία. Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, η αντιμετώπιση αρκετά ανάλαφρη, η πρωταγωνίστρια Σαρλότ Γκενσμπούρ διαθέτει το απαραίτητο εύθραυστο παρουσιαστικό και ξέρει να το αξιοποιήσει, οι δεύτεροι ρόλοι (ιδιαίτερα του Ταχάρ Ραχίμ) είναι καλογραμμένοι και απολαυστικοί όμως δεν αποφεύγονται τόσο κάποιες «κοιλιές» και μελοδραματισμοί όσο και η αίσθηση του ξαναειδωμένου. Ένα είναι βέβαιο: το Ευρωπαϊκό σινεμά απέκτησε τον δικό του Γουίλ Σμιθ. Ένα φιλμ προορισμένο να ευχαριστήσει μεγάλη μερίδα του κοινού. 

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 27.11.14